-
Awaria wyswietlacza ICS
Witam
Ostatnio moj wyswietlacz w ics'ie zaczął wyswietlac tylko pasek przez srodek w kolorze bialum lub zielonym w zaleznosci czy mam wlonczone swiatla.czy ktos tez mial kiedys taki problem i czy jedyna opcja jest wymiana samego wyswietlacza.wszystkie bezpieczniki sa ok.jakis czas temu co jakis czas zapalał sie normalnie i wszystko pokazywal a czasem paski.teraz juz tylko paski.
pomocne beda kazde sugestie. Dzieki
-
A jak sie ma nagrzewnica? Może leci z niej na ICS i stąd ta usterka. Patrzyles czy za ICS jest sucho? Wyjmij go i sprawdz taśmy. Filmik o tym jak go wyjąć masz w podwieszonych tematach.
-
miałem podobnie wyciągnij ICS i przeczyść styki zwłaśzcza taśmy zapsikaj kontaktem. rozkręć wszystko łącznie z wyświetlaczem on jest w takiej aluminiowej obudowie. u mnie było tak samo i to pomogło tak się dzieje gdy jest za dużo wilgoci w aucie
-
icsa wyciagalem i jest sucho nie dobrałem sie tylko do wyświetlacza bo nie potrafiłem go wyjąc a tak reszte złaczy sprawdzałem.wyciagne icsa jeszcze raz i postaram sie wyciagnac sam wyswietlacz.
Dam znac co i jak.Dzieki za opdpowiedz oby o tylko styki.
Pozdrawiam.
-
nie ma w tym nic trudnego wyświetlacz trzyma plastki na 2 śrubkach , następnie wyświetlacz jest w metalowej ramce którą też bez problemu ściągniesz pamiętaj tylko o delikatności przy tej operacji nic na siłe :D
-
3 załącznik(i)
wyciagałem czyscilem i nic dalej tylko paskiZałącznik 92330Załącznik 92332Załącznik 92333.
czy gdy tak swieci to wina samego wyswietlacza czy winne jest cos poboczne jak np jakas tasiemka lub jakis układ.
-
u mnie było więcej pasków i zrobiłem tak jak Ci napisałem obejrzyj taśmę od wyświetlacza może jest uszkodzona gdzieś
Wysłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk