Witam,poszukuję opis pinów z konektora A i B od centralki wtrysków (ECU ME3.1)CF3,od wczoraj szukam tego w eLearn'ie ale kiepsko mi to idzie,są schematy ecu,wtrysków,itp.ale brak opisów pinów.
Załącznik 91310
Witam,poszukuję opis pinów z konektora A i B od centralki wtrysków (ECU ME3.1)CF3,od wczoraj szukam tego w eLearn'ie ale kiepsko mi to idzie,są schematy ecu,wtrysków,itp.ale brak opisów pinów.
Załącznik 91310
To moze inaczej, czego szukasz to moze predzej sie znajdzie :P
Szukam przyczyny braku plusa na pinie 48 konektora "A" na gorzę centralki,myślę że jest on powiązany z bezpiecznikiem nr.15 na którym jest brak przejścia.
Po wymianie cewki na podłączonym aku zapaliło się immo,ecu zostało sprawdzone i wyczyszczone,sterownik ok.Dostałem wytyczne od elektronika że na pinie 15 i 48 powinien być plus na niepodłączonej centralce ale brak go na 48.Niestety w okolicy jest tylko jeden elektronik który to ogarnia+jego nawał pracy= wizyta u mnie za tydzień,może dwa,albo.....
Wszystkie bezpieczniki i przekażniki ok, sprawdzone również przejścia na 13,14,15,5,przekażnik D, odpowiedzialne za układ wtrysku,jedynie brak przejścia na 15/B25.
Wydaje mi sie ze opis powinien byc w elearnie ale pewnosci nie mam, ladnie to grzebac przy elektryce z podlaczonym aku?:P
Znajomy mechanik wymienił cewkę na podpiętym aku,wczoraj i dzisiaj szukałem w dziale 'instalacje elektryczne',jednak opis znajduje się w diagnostyce.Cytat:
Wydaje mi sie ze opis powinien byc w elearnie ale pewnosci nie mam, ladnie to grzebac przy elektryce z podlaczonym aku?
Pin 48 i bezpiecznik 15 odpowiada za stacyjkę,mam nadzieję że to rozwiązanie problemu.
Tak to jest jak ktoś się zabiera na "szybko" za robotę. Mogłeś dać popatrzeć swojemu znajomemu mechanikowi na eLearn'a :P wtedy by wiedział że przy większości operacji odłącza się akumulator ;)
Odlaczales aku na dluzszy czas?
Ja już nie mam mechanikaCytat:
Tak to jest jak ktoś się zabiera na "szybko" za robotę. Mogłeś dać popatrzeć swojemu znajomemu mechanikowi na eLearn'a :P wtedy by wiedział że przy większości operacji odłącza się akumulator
Tak był odłączony kilka razy,ostatnio na całą noc.Auto stoi już kilka dobrych dni ,zrządzeniem losu elektronik wracał od klienta i po drodze wpadł do warsztatu znajomego,wszystko posprawdzał i zabrał puszkę immo,kluczyk i ecu,więc jednak nie stacyjka tylko immo jest problemem.Cytat:
Odlaczales aku na dluzszy czas?