Hej,
Chodzi mi po glowie Brera...
Kupujac 147 chcialem poznac marke i dowiedziec sie wiecej o slabosciach, eksploatacji, kosztach i opcjach serwisowania..
Dalekosiezny plan zakladal po jakims czasie zmiane 147 na 159 kombi.. obecnie bardziej sklaniam sie ku brerze, nie potrzebuje kombi, a tez nie widze znaczacych roznic w cenie miedzy tymi modelami.
moje typy - wyprowadzcie mnei prosze z bledow ;)
1750TBi - moc ok, spalanie za duze jak dla mnie (mi 1.6 pali srednio 11l - nie chce wiecej), cena zakupu - za duzo...
2.0 jtd - moj bardzo powazny typ, jednak boje sie kosztow serwisu diesla... do tego ceny zakupu sa bardzo wysokie (pow. 50tys)
2.2 benzyna - to moj glowny typ - jednak chcialbym wersje po liftingu (i tu kwestia ceny zakupu)... spalanie podejrzewam, ze nei bedzie wyzsze niz mam obecnie..
2.4 jtd - musi byc strasznie ciezki plus wady 2.0jtd
3.2 benzyna - fajnie, ale nie potrzebne mi do niczego..
- nie chce kupic auta, w ktorym nei bedzie mnie stac na porzadne serwisowanie.. dlatego boje sie wersji jtd.
- oczywiscie chcialbym kupic jak najnowsze (FL) auto jak najtaniej, ale wiem, ze w tym kraju okazje nie istnieja i jesli kupie taniej, to podwojona roznice wpakuje w serwis potem... a tego nie lubie...
- widze, ze duzo Brer jest uzywanych jako 3cie auto - dlatego tez wole ja od 159, bedacych autami roboczymi.
- moja 147 ma niecale 85Tkm przebiegu i jest w zajebistym stanie - nie pali mi sie grunt pod nogami ;)
- jezdze na codzien spokojnie, lubie czuc moc przyspieszajac, lubie szybkie zakrety, ale uwazam, ze miasto to nie wyscigi ;) no i jezdze motocyklem, wiec nie oczekuje od auta az takiej adrenaliny ;)
powiedzcie mi, czy moje zalozenia sa dobre?
czego byscie szukali?
na co sie nastawiac?
co powinienem wiedziec?
czy moze jednak 159?