-
AR 147 - telefon
Witam mam pytanie , może ktoś mi poradzi jak wyłączyć trwale telefon w mojej nav . Zawsze jak odpalam alfę , włącza mi się radio ale zaraz na ekranie pokazuje mi się okno logowania sim karty . Wyłączyłem tel w menu wyświetlacza w zegarach , wyłączam / trzymając przycisk tel dłużej / ale następny raz znowu mam szukanie karty sim a czasami po jakimś czasie w trakcie słuchania muzy z radia znowu mam szukanie sim karty . Nie korzystam z funkcji tel w nav i chciałbym całkowicie wyłączyć tą funkcję . Pozdrawiam
-
najprościej...kup starter za 5 pln...i zapomnij o telefonie :).Można bawić się w odłączenie płytki i inne ingerencje w elektronikę navi..ale po co.Nie pamiętam aby była jakaś opcja w ustawieniach menu telefonu aby go wyłączyć..może koledzy mnie poprawią :)
-
Z kolei ja chciałbym korzystać z telefonu w mojej 147 z 2001 r., ale nie mogę :)
Mam ConnNav+, wkładam kartę sim, karta jest odczytywana, ale nie ma żadnej kreski zasięgu - nie mogę zadzwonić ani ze swojego numeru, ani na swój numer. Gdzie szukać problemu?
-
Sprawdź czy masz podłączoną antenę gsm
-
Jeśli Navi nie była fabrycznym wyposażeniem auta, możliwe że antena nie jest w ogóle przystosowana pod GSM.. i wtedy odpowiedź czemu nie ma zasięgu.. jeśli po wyjęciu navi nie będzie podpiętej wtyczki od anteny gsm to na to bym stawiał że antenę trzeba zmienić i kabel pociągnąć..