Hej,
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie, czy data produkcji podawana na podstawie VIN przez program ePER jest w każdym przypadku rzeczywistą datą produkcji, czy są jakieś odchyłki...?
Drugie pytanie -> gdzie były montowane/produkowane AR 156?
Printable View
Hej,
Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie, czy data produkcji podawana na podstawie VIN przez program ePER jest w każdym przypadku rzeczywistą datą produkcji, czy są jakieś odchyłki...?
Drugie pytanie -> gdzie były montowane/produkowane AR 156?
Trudno powiedzieć czy sa jaieś odchyłki, nie sądze. W moim przypadku info podane w ePERe to sama prawda.
Pzdw
Witam uwazam ze eper podaje calkowita prawde.
Ale co... wietrzysz jakiś spisek?Cytat:
Napisał piter34
To zależy co rozumiesz przez rzeczywista datę produkcji.
Napewno jest to data, którą przypisał producent danemu egzemplarzowi.
Jutro jadę obejrzeć Alfę, która wg ePER została wyprodukowana w 06/2003, a wg sprzedającego w 01/2004. Data rejestracji to 02/2004. :PCytat:
Napisał kmito
Wg epera moja Alfa wyprodukowana jest 12/97, ale we wszystkich papierach jest '98..Cytat:
Napisał piter34
to samo ma kolega z uno - papiery 91 , eper grudzień 90
A pozostałe informacje się zgadzają?
Kolor, kolor tapicerki, wersja wyposarzenia etc.
Pytanie skąd on ją wyczytał?Cytat:
Napisał piter34
Jakie dokumenty będziesz miał do wglądu?
Bo wizął pod uwagę datę pierwszej rejestracji, a nie produkcji. Tak jak ja miałem Audi wyprodukowane w maju 1978, a pierwsza rejestracja była w listopadzie 1979. W poprzedniej Alfie data produkcji to był rok 1992, a pierwsza rejestracja 1993. Ta Alfa co mam teraz to wszystko w 1994 roku.
Tak.Cytat:
Napisał kmito
To się okaże dzisiaj. :roll:Cytat:
Napisał kmito
Wg sprzedawcy data produkcji jest inna od daty pierwszej rejestracji (różnica miesiąca). Obie daty podałem wcześniej w wątku.Cytat:
Napisał fiergloo