Witam ,mam pytanko ,od ktorego roku produkowali alfe 156 w ocynku ?
Printable View
Witam ,mam pytanko ,od ktorego roku produkowali alfe 156 w ocynku ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam nadzieje, że Twój post to żart?
Kolego - od zawsze, od zawsze :D jesli moja 145 jeszcze nie zardzewiala <żart> to Ty sie nie martw o blachy w 156 :P - wszystkie 145, 156.... szly w ocynku :P
Giulietta Tipo 116 miała ocynk a to lata siedemdziesiąte.A co dopiero teraz. Jak gdzieś wychodzi tobie rudy to masz powypadkowy wóz
Raczej ciezko zeby samoistnie "ze starosci" wyszly pecherze. To NIEMOZLIWE, chyba ze tak jak mowi fiergloo cos sie dzialo z autem.
To wporzadku ,mam 156 od nie dawna dlatego pytam, nie ma rdzy ,ale widzialem 156 z pecherzami
Pod tylną klapą też widziałem- ale max 2. Jeśli widziałeś gdzie indziej i w większej ilości to miałeś do czynienia z powypadkową 156Cytat:
Napisał przemekj23
Ale pewnie jak w każdej 156 ruda wylizie na progach od obijającyh je kamieni :(
Czemu?Cytat:
Napisał fiergloo
Ma rację , ocynk w 156 to jakiś żart, chcesz zobaczyć dobre blachy to oglądnij coś z typoszeregu ZFA182 - czyli Bravo\Brava\Marea - oczywiście bezwypadkowe. Miałem Bravę i pomimo zdartego do blachy progu od kamieni , rdza nigdy nie wyszła, a w alfie (z 2004r!) miałem tak samo, to śladowe ilości rudej się pojawiły.
Jak to z alfami bywa , miała być jakość a wyszło jakoś :lol:
żeby nie być gołosłownym , proszę:
http://www.alfa-lancia.pl/forum/view...highlight=rdza
Szok. Naprawdę szok. A ja myślałem, że to nie pic na wode z tym ocynkiem...Cytat:
Napisał sedicivalv0le
:shock: :shock: :shock: