-
alpine
witam panowie mam problem z radyjkiem alpine 9855r ale od początku , zakupiłem na giełdzie radyjko alpine po podłączeniu wszystko fajnie , ale tylko gdy je wyłączę i włączę to radio traci głos , włącza się wszystko oprucz głosu po odpięciu głośników i podpięciu na włączonym radiu głos wraca jaka może być przyczyna jakieś sugestie bo fajne radio i chciałem je zostawić sprzedawca powiedział że bez problemu wymieni (oczywiście używka)
-
naprawdę nikt niema pomysłów jaki może być problem dodam że w innym aucie radio gra normalnie
-
Sprawdziłbym głośniki miernikiem elektronicznym czy nie ma zwarcia (może są spalone cewki i w radiu załącza się autoochrona? )
-
ok dzięki posprawdzam głośniki i instalacje
-
Sprawdź też zasilanie. Ewidentnie radio się blokuje z jakiegoś powodu
-
możesz mi podpowiedzieć jak ustawić miernik i jak to sprawdzić bo przepatrzyłem internet i nie mogłem znaleźć jak ustawić miernik a z elektryki jestem noga ,chciałem rozbudować audio żeby ładnie i przyjemnie grało ale utkwiłem w miejscu wolał bym kupić jakieś głośniczki niż wydawać na elektryka pozdro
-
witam panowie namierzyłem który kabel mi robi zwarcie , kabel do głośnika w prawych tylnych drzwiach powiecie mi którędy kabelki lecą . I nie zakładając nowego tematu możecie mi coś powiedzieć na temat tego wzmacniacza
BLAUPUNKT Velocity 850W
-
Za schowkiem pasażera, potem progiem do słupka B i do drzwi. Odepnij wpierw złącze z drzwi i zobacz czy ciągle masz zwarcie. Jeśli nie to problem w drzwiach (obstawiałbym spalony głośnik. A jeśli tak to coś z kablem głośnik - złączka w słupku B