Siema chlopaki mam pytanie odnosnie przelozenia(zmiany) silnika 1.8 ts na 2.5 w 156 sw tzn chodzi mi dokladnie o to co trzeba zmienic procz silnika ile by to kosztowalo i jak wyglada to prawnie tzn,rejestracja od nowa czy jak???
Printable View
Siema chlopaki mam pytanie odnosnie przelozenia(zmiany) silnika 1.8 ts na 2.5 w 156 sw tzn chodzi mi dokladnie o to co trzeba zmienic procz silnika ile by to kosztowalo i jak wyglada to prawnie tzn,rejestracja od nowa czy jak???
Jak masz caly komplet tj, Silnik + skrzynia, polosie, cala wiazke elektryczna komputer, zawias itd... to kosztuje Cie tylko Twoj czas o ile sam to robisz ;] a jesli nie to sie nie oplaca.
daj sobie spokoj.
Taniej wyjdzie sprzedać to co masz i kupić 2.5v6
Dashek jeżeli nasz naprawdę zdrową budę bez żadnej rdzy, bezwypadkową i wogóle cycuś glancuś to można się w to bawić ale taki zabieg będzie opłacalny jednynie wtedy gdy... tak jak napisał BamBosZek. Trzeba wymienić prawie wszystko.
Przekładałem 2.4 jtd do budy po 2.5 v6 i jest co robić ;) do tego praktycznie kompletny dawca...
Dzieki chlopaki za info i chyba jednak daruje sobie,chcialem poprostu miec mocniejszy samochod i wydawalo mi sie ze przekladka silnika bedzie najracjonalniejszym wyjsciem,poniewaz wiele osob pisze ze nie oplaca sie tuningowac twin sparka,ale jednak mylilem sie...jeszcze raz dzieki