Cześć
Po obróceniu panewki, muszę wymienić korbowód i mam taki dokupienia razem z tłokiem za 100zl tylko ze sprzedawca pozamieniał stopy korbowodów.
Czy dopuszczalna jest zamiana ?
Printable View
Cześć
Po obróceniu panewki, muszę wymienić korbowód i mam taki dokupienia razem z tłokiem za 100zl tylko ze sprzedawca pozamieniał stopy korbowodów.
Czy dopuszczalna jest zamiana ?
Wg Mnie nie. Oddaj korbe do "przestrzelenia" i bedzie spokoj koszt okolo 20zl za sztuke.
Zrobi Ci to szlifierz od wału.
To akurat wiem :) tylko wał już przywieziony po szlifie, 250zł + panewki =400zł a nie chce dokładać kolejnych 280km a trzeba jechać dwa razy :(Cytat:
Zrobi Ci to szlifierz od wału.
Może jeszcze sie ktoś wypowie ?
A póki co znalazłem coś takiego http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1988707.html z tego wynika ze zamiana jest niedopuszczalna.
Chyba będę musiał szukać dalej .... a nie bardzo chce z allegro, nie wiadomo co przyjdzie i w jakim stanie.
Zamiana jest niedopuszczalna, bo zmienia wagę kompletu korbowodu i stopy, oraz owalizacje otworu
Dziękuję za wypowiedzi :) a ty Maciek-156 procowałeś jako mechanik ? bo masz łeb:D czytałem inne twoje postyCytat:
Zamiana jest niedopuszczalna, bo zmienia wagę kompletu korbowodu i stopy, oraz owalizacje otworu
A co do korbowodu: stopa korbowodu i korbowód ma oznaczenie które musi się zgadzać także można dojść od którego korbowodu jest stopa o ile wyciągane z jednego silnika :)
A korbowód kupiony silnik poskładany już w aucie, odpalił ale kolejny problem bardzo falują obroty :/