-
Sprzęgło 1.9 JTD
Witam
Czy u kogoś z Was występuje taka nieprawidłowość ze sprzęgłem?. Mianowicie nie zawsze wybija mi do końca ,czasami do połowy i po ponownym delikatnym stuknięciu w pedał sprzęgła odbija do końca. W sumie rok temu sprowadziłem moją Bellę i już wtedy występował taki objaw.
Pozdrawiam
-
dziwne, zobacz czy sprężynka sprzęgła jest cała -może o coś zawadza. W drugiej kolejności zmień płyn hamulcowy. to tyle z tańszych rozwiązań :)
-
oby na takich się skończyło ;)
-
A ja jak zmieniłem kpl sprzęgło to już nie miałem takiego problemu :)
-
U mnie też po zmianie sprzęgła, dwumasy i wysprzęglika pedał powoli wracał do swojej spoczynkowej pozycji, winą jest pompa sprzęgła ta za pedałem ;) U mnie na razie się to ułożyło i jest normalnie, ale w najbliższym czasie będzie to zmieniane dla świętego spokoju.
-
U mojego kolegi w Corolli ostatnio plastik od osłony wewnątrz ocierał i podczas odpuszczania sprzęgła słychać było stuknięcie...
Myśleliśmy, że to coś w sprzęgle...
-
Wszystko jasne...niestety..dzisiaj w drodze do pracy padła mi pompa sprzęgła...pedał w podłodze. Była laweta ....ogólnie wcisnąłem sprzęgło usłyszałem gruchot wylecała jakaś nakładka a później taka tulejka gumowa. Nowa pompa już zamówiona TRW za 200 zł.
-
Pompa oznaki już dawała ale koszt nie jest jakiś straszny.
-
Bella będzie gotowa w poniedziałek. Oby na tym się skończyło ,żeby sprzęgło posłużyło... ;)
-
panowie moja bella ma prawie 200tys. pedal sprzegla czasem opada delikatnie, do tego sprezynka w polowie nacisniecia dziwnie szczela, wymienic te pompe pod pedalem, koszt nie duzy a moze wydluze zywotnosc sprzegla bo przebieg nie maly a nie lapie tak jak powinno