Witam Koledzy. Czy ktoś wypalał DPF-a z Ecuscana? Po podpięciu wychodzi na to że jest zapchany w 93% (Particle filter obstruction 93,3%). Alfa 159 2008 po lifcie. Proszę o pomoc. Nie chcę robić tego metodą prób i błędów. Dzięki i pozdrawiam.
Printable View
Witam Koledzy. Czy ktoś wypalał DPF-a z Ecuscana? Po podpięciu wychodzi na to że jest zapchany w 93% (Particle filter obstruction 93,3%). Alfa 159 2008 po lifcie. Proszę o pomoc. Nie chcę robić tego metodą prób i błędów. Dzięki i pozdrawiam.
Zmień kolor czcionki bo nie idzie tego czytac.
A nie można go wypalić normalnie podczas jazdy ? Jazda na 3 biegu z prędkością 80-90 Km/h przez jakieś 20 km.
Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...
Proces wypalania przebiega w specyficznych warunkach - pewnie przy innym dawkowaniu paliwa, także powoduje to wzrost temp. DPF i jego regenarcję. Przy normalnej jeździe pewnie się nie wypala. Może się mylę. Ale pewnie można spróbować - może wejdzie w tryb regeneracji.
Wypalanie podczas jazdy jest bardziej naturalne - procedura z kompa jest wymuszona i bardziej niebezpieczna.
Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...
Będę próbował. Pozdrawiam. Mimo to może dowiem się od kogoś jak przeprowadzić procedurę z kompa.
Jesli moge sie wtracic, ja wypalalem w fiacie bravo przy pomocy programu FES. Autko musi byc nagrzane, klikam przycisk regeneracji i samochodzik stopniowo wchodzi na obroty zalewajac filtr dpf ropą. po okolo 10 min i obrotach 3000 filtr wypalony. Jest to podobno na tyle nie zdrowe ze auto musi pracowac na wysokich obrotach na biegu jalowym.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
wypalanie wymuszone to już chyba ostateczność, pośmigaj autem, żeby proces przebiegł naturalnie, a jak masz 93% zapchania to wystarczy posmigać do nagrzania i proces sam się uruchomi, wymuszenie fesem to raczej nie jest korzystne dla degradacji oleju i jego "rozwodnienia" paliwem
Jak pisał poprzednik FES to ostatecznosć a DPF i tak sie wypali tylko 70 % a przy najbliższych dogodnych warunkach uruchomi sie procedura wypalania podczas jazdy. Koledzy dobrze radzą. 3 bieg 80 km/h okolice 3 tys obr i tak z 20 km.
Wymuszone wypalanie jest niezdrowe. Żeby wypalić sadze temp na kolaktorze podchodzi pod 600 st C. Jak myślisz jaka temp bedzie na turbinie ?
Ponoć po wymuszonym wypalaniu powinno się olej wymienić.