Koledzy!
Co,ile km,zmienia się filtr kabinowy i paliwa w TS 1,8 benzyna?
Printable View
Koledzy!
Co,ile km,zmienia się filtr kabinowy i paliwa w TS 1,8 benzyna?
Kabinowy to raz w roku, a paliwa nie ma....
Co,prawda,to moja 1 Alfa,ale,kupiłem ją od klubowicza i wyrażnie w kwitach,mam wymianę filtra paliwa,zrobioną,jakiś czas temu.
Widocznie ktoś go "rąbnął" ;) Albo miał wstawiony taki przepływowy od "Komara" ;)
http://img705.imageshack.us/img705/4...ukadwtrysk.jpg
Chyba że może chodzi o filtr oparów paliwa, ale wątpię żeby mechanik wymienił go profilaktycznie.
Fakt, zainteresował mnie ten fakt, bo to ja "wpisałem to kwity", ale albo ja się walnąłem jak to wklepywałem (zazwyczaj T. Seliga dawał mi podsumowanie napraw na karteczce (albo dyktował telefonicznie) i wpisywał w książkę serwisową - ja z karteczki spisywałem do profilu w AWC i tą listę przekazałem też z autem), albo trzeba by napisać w wątku o polecanych mechanikach, żeby bardziej patrzeć T. Selidze na ręce ;) Ale nie jestem w stanie odtworzyć wydarzeń z 2010 r., więc nie ma co rzucać bezpodstawnych oskarżeń :) Tak, czy inaczej, przepraszam za wprowadzenie w błąd.
A może zwyczajnie z rozpędu podyktował filtr paliwa zapominając że jest niewymienny.
Czasmi niemieckie serwisy zakładały dodatkowy filtr paliwa (z fiata marei) na przewodzie paliwowym w okolicach tylnego prawego koła. Może ten egzemplarz ma taki założony.