-
GTV 2.0 JTS - 3 pytania
Witam Wszystkich serdecznie.
Szukam mojej Alfy GTV :)
Przejrzałem już dużą część forum i najprawdopodobniej wybiorę silnik 2.0 JTS; rocznik 2003+
Mam natomiast jeszcze kilka pytań (może trochę specyficznych ale proszę o wyrozumiałość)
1. Czy we wspomnianych wyżej rocznikach występowały wersje z czarnym nadwoziem i 'jasnymi' skórzanymi fotelami?
Bazując na informacjach ze strony http://www.bozhdynsky.com/alfa-romeo...nterior-codes/
nazywa się to Tanned Leather (do tej pory spotykałem tylko egzemplarze z czerwoną skórą)
2. Czy jest możliwość 'upchania' jakoś roweru (ewent. dwóch - MTB; rama 19'', koła 26'') do tej Alfy? (tak, pytam poważnie :))
Wszystkie sposoby dozwolone: bagażnik + tylne fotele; zdejmowanie kół roweru itd.; ewent. zewnętrzny bagażnik
3. Sporo jest informacji na forum o problemach z 'nadgarem' w silnikach JTS. W jakim stopniu dotyczy to modelu GTV r. 2003+?
Dzięki i Pozdrawiam
-
Ad1) nie mam pojęcia, ale pewnie tak ;) Twardowski ma GTV 2004 z 3,2 czarną z beżowym wnętrzem więc sądzę, że w JTS też takie były
Ad2) szczerze...nie ma takiej możliwości, chyba, że jakiś dorabiany dach na dach :) na tylnych fotelach może zmieścić...same przednie koła :)
Ad3) nagar dotyczy wszystkich JTS więc tego w GTV tak samo. Trzeba dbać, serwisować na bieżąco to powinno być ok.
-
Dzięki za konkretną odpowiedź.
Same przednie koła to jednak za mało o tylne i ramę ;)
Oczywiście spodziewałem się podobnej odpowiedzi, ale wolałem się upewnić..
-
Ja ostatnio zmieściłem dwa dywany dlugość jednego to 160x220 drugi ciut mniejszy XDDD co do nagaru, ja muszę sprawdzić u siebie, ale chyba jak się leje dobre paliwko to nie ma problemu "poprawcie chłopaki jak herezje rozsiewam" bo jak to się tyczy każdego rocznikowo silnika to czeka mnie czyszczenie;] moja to chyba koniec 2004r
-
Po pierwszej połowie 2003 roku problem nagaru został zlikwidowany
-
a w jaki sposób został zlikwidowany? Nie było, żadnego lifta w GTV po 2003 roku. To była jakaś akcja serwisowa?