-
Ciężko wchodza biegi JTD
Witam
Od pewnego czasu borykam sie z problemem sprzęgła i juz nie wiem gdzie szukac przyczyny mianowicie ciezko wchodzą biegi najgorzej 1 i wsteczny reszta jako tako.. sprzegło było sprawdzane i wyszło ze jest ok wymieniony wysprzęglik (rozciekł sie) odpowiertzany (nowy płyn -pomogło na 4dni) i dalej kłopot. Co to moze byc? dodam ze przy zgaszonym silniku wchodza gładko, brak problemów z hamulcami, a po odpowietrzeniu wszystko chodziło idealnie.. wiec skrzynia tez odpada.
1,9 JTD
-
Prawdopodobnie problem tkwi w wyberaku biegów (połączeniach kulowyc) lub samym mechniźmie zmiany być może masz uszkodzone linki zmiany biegów lub mechanizm przy dźwigni drążka zmiany biegów z tego co piszesz tutaj szukałbym przyczyny.
-
pompe sprzegła sprawdzałes??
z kąd jestes??
pzd.
-
Z wybieraki i linki chyba odpadaja bo bezposrednio po odpowietrzaniu wszystko wraca do normy na kilka dni. Własnie jestem umowiony z mechanikiem na czwartek w zwiazku z ta pompa... i wyszperałem ze nie musi byc nowa a mozna ja potraktowac zestawem naprawczym tylko czy jest to cos warte? ale nie dowiem sie jak nie spróbuje. znaczna różnica w cenie .. albo wóz albo przewóz. Jestem z Tychów. dzieki za podpowiedzi. dam znac jak poszło.
-
W takim razie gdzieś się zapowietrza układ. Trzeba sprawdzić szczelność po kolei. Od zbironiczka płynu przez przewody pompę itd.
-
Wymienione elementy gumowe i jest poprawa, ale wychodzi na to ze sprzegło powoli sie poddaje. dzieki za pomoc.