-
Drążek reakcyjny silnika
Czy ktoś na forum wymieniał może drążek reakcyjny w silniku 1.9 JTD. Ponieważ wymieniłem wszystkie poduszki silnika to postanowiłem że i ten drążek też wymienię bo nie jest to jakiś drogi gips. Więc kupiłem zgodnie z numerem podanym w eper i się okazało, że w Alfie mam inny. Rozmawiałem z gościem z autosklep24.pl i powiedział, że tych drążków już prawdopodobnie nie ma na rynku.
Drążki te różnią się przede wszystkim kątem położenia względem siebie tulejek, a wszystko to spowodowane jest wyminą jakiegoś mocowania gdzieś na przełomie lat produkcji ;|
-
ja wymienialem u siebie i zadnych problemow nie mialem. wszystko pasowalo.Tylko moja jest z 2005r. Kupowane w tym samym sklepie. Wymienialem tez w alfie 2.4 z 2001 roku i ztego co pamietam numer katalogowy byl inny ale drazki byly identyczne co do mm.
-
ja też wymieniałem i problem jedynie miałem w sklepie ale dopasowali odpowiedni i nazywał sie w katalogu jakoś inaczej niż drążek
-
ja u siebie w jtd tez wymieniałem 99r i nie było żadnego problemu...
-
Wymieniłem ostatnio. 2000r. 110KM. Żadnych problemów.
Wysłane z mojej Nokii 3310
za pomocą Tapatalk 2
-
wymieniłem ostatnio - alfa 1.9jtd 2003r, problemow brak, wymiana trwała 10 minut. Nr części jaki kupiłem: 60662481
Na alledrogo tego pełno:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...tring=60662481
-
Wprasuj nowe tulejki i po problemie.
-
U mnie guma trochę jest popękana na tulejkach, co się dzieje jak powstaje luz? żeby wiedzieć że pora na wymianę :)
-
u mnie wyrazne stuki np przy gwaltownym ruszaniu. Jak wykrecisz drazek to bedziesz widzial czy sie nadaje ;)
-
Witam podlaczam sie do tematu mam problem z tym drazkiem poniewaz po wymianie pojawily sie jeszcze wieksze drgania i stuki najwieksze podczas hamowania.
zamowilem go na allegro z firmy impergum ktos wie dlaczego sie tak dzieje ? prawa dolna poduszke tez wymienilem na oryginalna (kupa kasy i trudna dostepnosc)
POMOCY BRACIA