Witam mam pytanie do kolegów czy po zamontowaniu instalacji ICS będzie wskazywał spalanie.
Printable View
Witam mam pytanie do kolegów czy po zamontowaniu instalacji ICS będzie wskazywał spalanie.
Będzie, tyle że:Cytat:
Napisał Fidel 15
- po pierwsze będzie pokazywał spalanie dla PB, w odniesieniu do LPG dodasz sobie do tego wskazania 20% i bedziesz mial spalanie LPG [dla poprawnie wyregulowanej i dzialajacej instalcji LPG]
- to czy bedzie pokazywal poprawnie zalezy od regulacji instalacji, jesli bedzie wszystko zrobione jak nalezy, odpowiednio wyregulowana instalacja LPG tak ze po przelaczeniu z PB na LPG ecu wtrysku nie bedzie musial robic korekt czasu wtrysku w celu zapewnienia odpowiedniego skladu mieszanki wskazania beda poprawne, a jesli monter sie nie przylozy, zle wyreguluje instalcje, zalozy kiepskie wtryskiwacze lub malo stabilny cisnieniowo reduktor to bedziesz mial spalanie z kosmosu plus problemu z "check engine" i jazda na PB ;]
Pisałem wszystko odnosnie instalacji wtrysku LPG IV generacji, bo mysle ze nic innego nie dasz sobie wcisnac .... jak mozesz napisz setup jaki zaproponowano [sterownik, wtryski, reduktor] jaki masz silnik itp. a napisze czy ma prawo ta instalacja dzialac OK ....
pzdr. Grzesiek
U mnie w 166 na ICS pokazuje ok. 1 litr mniej niż wynosi spalanie gazu,
Mi tez mam wrazenie ze pokazuje w miare poprawnie na LPG :mrgreen: :mrgreen: