mam problem z rozrusznikiem zawiesza mi się czasami , jeśli mu stuknę to znów działa, pomóżcie kobiecie?
mam problem z rozrusznikiem zawiesza mi się czasami , jeśli mu stuknę to znów działa, pomóżcie kobiecie?
Siemka
Po mojemu to bendiks CI się zawiesza.... trzeba by go wymienić i będziesz miała problem z głowy.... Pozdrowionka
już dostałaś odpowiedz, najprawdopodobniej bendix, ale warto tez przyjrzeć się szczotkom, tulejkom jak bedzie to robione.
Ja po prostu wymieniłem rozrusznik :)
Wymiana na inny tyko w przypadku wymiany na nowy a ten kosztuje tyle ile całe auto. Warto zrobić remont staremu jak wspomniał kolega wyżej i posłuży długie lata :)
Regeneracja lub używka - jest wiele warsztatów, które się tym zajmują. Na pewno znajdziesz coś u siebie. Miło, że nowa 155 na forum (do tego "damska" :) ).
Regeneracja to najrozsądniejsza opcja. U mnie w mieście regeneracja kosztuje średnio 200-250 zł. Przy czym jak to rozbierają to wymieniają w tej cenie wszystki co tylko możliwe. Czyli masz praktycznie nowy rozrusznik za niewielkie pieniądze.
Ostatni moment na regenerację - jak tak będziesz jeździć to w końcu auta nie odpalisz, a rozrusznika nie będzie z czego regenerować ^^
Regeneracja jak koledzy piszą wyżej, przy okazji wymienią to co wymaga wymiany oprócz bendixu - koszt w porównaniu do nowego rozrusznika "śmieszny".
A ja uważam,że winny jest automat bądź szczotki a nie bendix,bo co ma bendix do zawieszania.