NIe mam już siły !!! Falowały obroty szarpało, błędu nie było ale jak sie okazało przepływomierz do wymiany . Kupiłem nowy Bosch 370zl obroty nie falują, ładnie sie wkręca ale wolno schodzi z obrotów w czasie zmiany biegów. Jakieś pomysły ? :)
Printable View
NIe mam już siły !!! Falowały obroty szarpało, błędu nie było ale jak sie okazało przepływomierz do wymiany . Kupiłem nowy Bosch 370zl obroty nie falują, ładnie sie wkręca ale wolno schodzi z obrotów w czasie zmiany biegów. Jakieś pomysły ? :)
przepustnica do wymycioa i silniczek krokowy
Również stawiałbym na zasyfioną przepustnicę.
Zapomniałem napisać ze, przepustnica wyczyszczona. A zaworek od odmy? Jeśli uszkodzony to tez nie bedzie schodzic z obrotów ?
Jak długo jeździł na zwalonej przepływce, proponował bym zrobić reset parametrów adaptacyjnych, żeby od nowa nauczył się map. Na forum znajdziesz temat jak to poprawnie wykonać w silnikach Ts bo ja już dokładnie nie pamiętam.
hmm nie mam pojecia jak dlugo w moich rekach to moze ze 100km przejechałem, a reset chyba nie jest możliwy bo to jest przekładka z selespeeda na manuala i komputer wykrywa mi go jako 2.0 selespeed i tam przynajmniej w FES nie ma możliwości resetu...
do tej pory zrobilem nia ponad 300km od remontu walu szlif panwki i pozwoliłem sobie troszke ja przycisnac do 5000obr i zauważyłem ze od tej parti obroty szybciej schodzą
jeszcze może być elektrozawór dwukomorowy, spawdz jego sprężyny i czy guma nie sparciała.
- zawór ten steruje długością toru powietrza w kolektorze ssącym.
- znajduje sie za silnikiem, po jego lewej stronie, obok lewego kielicha.
elektrozawór dwu=komorowy w 156 TS.