Witam
Chaielm zapytac jak jest z montazem haku w 147(hak oczywiscie demontowalny zeby to jakos wygladalo:p )Jak jest z wiazka przewodow? jak sie ja podlacza?
Printable View
Witam
Chaielm zapytac jak jest z montazem haku w 147(hak oczywiscie demontowalny zeby to jakos wygladalo:p )Jak jest z wiazka przewodow? jak sie ja podlacza?
montowałem jakiś czas temu taki http://allegro.pl/slupsk-hak-holowni...248744081.html jakichś specjalnych problemów nie było tylko mimo wszystko trza było delikatnie zderzak podciąć ale podcięcia nie widać bo jest od spodu - wersja mojej Alfy to po liftingu być może przed liftem nie muszą być podcinane.
ok a jak z wiazka przewodow? jak sie ta podlacza?
w zasadzie wszystko podłączasz do instalacji z tyłu samochodu - tylne lampy, natomiast w wersji z modułem a taki pewnie będziesz miał żeby nie mieć błędów o przepalonej żarówce - to potrzeba pociągnąć stały plus z przodu samochodu do zasilenia modułu , chyba że masz audio Bose to stały plus masz już z tyłu samochodu.
ok a ten modul podlacza sie jakos pod komputer? czy kazdy kierunek stopy itd trzeba podlaczac osobno?
do komputera nic nie podłączasz, tylko do tylnych lamp:
- 2 kierunki
- stop
- pozycyjne lewe i prawe
- przeciwmgielne tylne
- masa
- stałe zasilanie + do modułu haka - i tu przewód będzie potrzeba podciągnąć do przodu do skrzynki bezp. no chyba że masz BOSE to wtedy stały + masz przy subwoferze
aha czyli podpinam sie bezposrednio do kazdego swiatla?
dokładnie tak, lub do wiązki która jest w tylnym lewym rogu wewnątrz bagażnika pod tapicerką
Temat stary, ale dorzucę coś od siebie dla potomnych, bo jestem na świeżo, dwa miesiące temu montowany hak. Kupiłem dedykowany hak do 147 do tego wiązka dedykowana i montaż był bardzo prosty. Jak się weźmie w sklepie dedykowaną do Alfy nie trzeba podpinać każdego przewodu osobno, to spora wygoda przy instalacji. Przy okazji zderzaka też nie musiałem ciąć, nie wiem jak z wersją TI.