-
Nie nabija butli LPG.
Ostatnio w trasie po przejechaniu dwoch albo trzech butli lpg przestalo mi nabijac gaz. Probowalem wcisnac kulke przy wlewie, cisnienie zeszlo ale dalej nie nabija. Na wskazniku przy butli i na desce pokazywalo minimum, zaczelo szarpac i gaz sie skonczyl. Po powrocie do domu wykrecilem wielozawor przy butli, przedmuchalem, skrecilem ale dalej to samo z tym, ze teraz pokazuje prawie pelno i nie nabija. Probowalem stukac w butle gumowym mlotkiem, ale nic nie dalo. Jutro wybieram sie do brc w atenach, ale to tumany i zdziercy [bylem juz dwa razy]. Wnioskuje,ze do wymiany wielozawor?
-
Innej opcji nie ma. Coś musiało się zaciąć tym bardziej, że pokazuje Ci max
-
U mnie ostatnimi czasy też bardzo często zawiesza się pływak, pokazuje pełny zbiornik gazu pomimo, że w nim jest tylko ech :D i nie mogę zatankować. Muszę za każdym razem wykręcać ten wielozawór. Zastanawiam się czy jest na to jakiś sposób czy tylko wymiana na nowy.
-
Miałem kiedyś to samo. U mnie akurat ten pręt trzymający pływak poluzował się i wpadł na dno butli. Własnie on odpowiada za możliwość napełnienia butli tzn zamyka zawór gdy pływak idzie w góre z poziomem gazu...