-
Proszę o pomoc
Witam zakładam ten temat z powodu iż uporałem sie z wymianą wtryska... odpowietrzeniem i zapaleniem samochodu...
Pali teraz za każdym razem na dotyk, ale...
No właśnie... podczas pracy chodzi równiótko, aż nagle ciśnienie na listwie spada z ok. 30 000 kPa (dla idealnej pracy silnika) do ok 20 000 - 11 000 kPa i chodzi strasznie twardo, czasem powróci do normy po chwili i chodzi dalej dobrze, a czasem zgaśnie i potem raczej odpala na dotyk i chodzi równo.
Błąd jaki się pokazał to tylko niske ciśnienie na listwie bład numer jakis chyba 1901...
DPF wywalony juz był, w programie też go nie było, zmieniałem też mape na oryginalna, na wypadek gdyby ktos tu modził coś. EGR działa, a mnie juz brak sił i powoli juz mnie nachodza myśli nie fajne jak na Alfaholika ;/
oj....
-
jakby co pisze się na felgi z oponami ale nie sprzedasz wiem to wiem:D
-
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Zmieniłeś mapę od sterowania wtryskami, paliwem na oryginalną ? Z tego co pamiętam to jak usuwałem DPF-a to właśnie ta mapa była modyfikowana. A jeżeli masz usunięty DPF powinieneś mieć mapę zmodyfikowaną. Poprawcie mnie bo może sie mylę. Nie jestem w tym specjalistą. Ja bym przedzwonił do cinsoftu.
-
zmieniłem na oryginalna bo chciałem sprawdzic czy problem bedzie wystepował. lecz wystepował i wróciłęm do mapy z wywalonym dpfem...
Czy to bedzie czujnik cisnienia paliwa?