w mojej AR 166 2.4jtd kiedy wlaczam ogrzewanie czuje zapach plynu chlodniczego.uzytkuje samochod od roku i plynu chlodniczego nie ubywa.mial ktos juz taki problem w swoich AR 166.zbliza sie zima i trzeba cos z tym zrobic :)
Printable View
w mojej AR 166 2.4jtd kiedy wlaczam ogrzewanie czuje zapach plynu chlodniczego.uzytkuje samochod od roku i plynu chlodniczego nie ubywa.mial ktos juz taki problem w swoich AR 166.zbliza sie zima i trzeba cos z tym zrobic :)
Hej,może słynna nagrzewnica się lekko poci??
Capi jakby lekarstwami?
nagrzewnica do wymiany
ten zapach a raczej smrodek to wynik wysychającego i pleśniejącego płynu na nagrzewnicy
Tak jak napisał kolega - kiedy odgrzybiałeś klimę?
tu nie chodzi o odgrzybienie ! w 166 nagrzewnice ciekły trzeba to sprawdzić bo moze się to skończyc tragicznieCytat:
Napisał Maciek-156
To raczej tak by nie napisał:
bo przy cieknącej nagrzewnicy płynu dosyc duzo ubywaCytat:
Napisał lacky
na czym polega odgrzybianie klimy i czy mozna to samemu wykonac? w przypadku wymiany nagrzewnicy czy to duzo roboty ?
potrzebny ci będzie koszyk najlepiej wiklinowy - ładnie wyglada i tzw kozik - czyli jakiś maly nożyk.Cytat:
Napisał lacky
Jak już będziesz miał sprzęt to najlepiej rano tak koło 6 udać się na grzybobranieto zalezy ile tych grzybów tam jest ... ale myślę że poranek przed pracą wystarczy :wink:Cytat:
Napisał lacky
dzieki za porade ,skorzystam napewno.Cytat:
Napisał blackalfa166