Mam mozliwosc zakupu tanio silnika (bez osprzetu) 1.7 boxer czy jest mozliwosc przelozenia do 146 1.6 8v boxer .... czy skrzynia bedzie pasowac i inny osprzet z silnika 1.6 do silnika 1.7
Printable View
Mam mozliwosc zakupu tanio silnika (bez osprzetu) 1.7 boxer czy jest mozliwosc przelozenia do 146 1.6 8v boxer .... czy skrzynia bedzie pasowac i inny osprzet z silnika 1.6 do silnika 1.7
Jaki 1.7? 8, czy 16v?
1.7 16 v boxer ..... i tez pytanie czy warto jaki koszt przeloznia wyjdzie
Pytanie w jakim stanie jest ten silnik. Najlepiej zrobić mu od razu remont generalny, ale wtedy cała operacja robi się nieopłacalna.
Generalnie osprzęt pasuje, prócz elektryki (wiązka, ECU, czujniki). Skrzynia taka sama.
Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X
wiem, że u mnie z 1.6 8v wsadziłem 1.7 8v i nic więcej nie potrzebowałem oprócz silnika reszta pasowała instalacja itp :)
A ile dzięki tej zmianie silnika zyskałeś koni?
Różnica między 1.6 8 v a 1.7 8 v jest niewielka, choć odczuwalna :) Tak, jak napisał saroo 16v to totalnie inna beczka :)
silnik podobno w dobrym stanie z rozbitka z Niemiec... faktycznie elektryka moze byc problemem .Czytalem w internecie ze 1.7 16v to dosc awaryjny silnik , prawda to? U siebie 1.6 i tak musze rozrzad robic. Wiec przelozenie silnika by mnie kosztowalo z wymiana rozrzadu z 800 zl Ale jak ma dojsc elektryka( ktos napisal o wiazkach) czujniki to juz nie takie easy jak myslalem