-
zawieszenie tył skrzypi
Witam, dużo na forum tematów o zawieszeniu alfy ale nie znalazłem tego co mnie interesuje... Mam problem - skrzypi\trzeszczy jak materac mi tylne zawieszenie wg mnie z od strony pasazera, ale tylko wtedy gdy ktos usiadze z tylu (im ciezszy pasazer tym bardziej skrzypi). Jesli nikogo z tylu nie wioze - problemu nie ma. Sprawdzalem na trzepakach i niby wszystko wporzadku. Bardzo prosze o pomoc w temacie, poniewaz jest to bardzo denerwujace. Z gory dzieki ;)
-
Może to śmieszne ale jedyne co mi na myśl przychodzi to skórzana tapicerka (masz?) Z tyłu nie bardzo ma co skrzypieć, może amory, ale w/w warunkach nie obstawiam zawieszenia.
-
mam skorzana tapicerke ale to raczej nie powod, bo skrzypi tylko gdy samochod sie przechyla (w zakrecie) albo na wybojach
-
no ale to norma ;) popsikaj tuleje silikonem w spray, na jakiś czas się uspokoi.
-
No nie wiem czy taka norma. Mam drugą alfę i ani w poprzedniej ani w tej nic sprawnego mi nigdy nie skrzypiało. Jedyne co skrzypiało do tej pory to raz dolny wahacz no i górne wahacze jak się kończyły. Wymiana i po problemie na dłuuuugo.
-
TEN TYP TAK MA :D
Moje z tyłu nigdy nie trzeszczały, ale za to z przodu im się zdarzało nawet przy nowych zawieszeniach :D Także trzeba popsikać i może pomoże :D
-
witam, juz wiem co to trzeszczy... poprostu opony obcieraja przy zaladowaniu. tylko ze nawet gdy wloze okolo 50kg to przy nierownosciach obciera.. kola mam 225/45/17 wiec nie sa jakies mega duze, a jak wsadzilem 3 kolegow do tylu to nawet opony nie bylo widac. co moge z tym zrobic? chcialbym zaznaczyc ze amory sa w bdb stanie (sprawdzone na trzepakach) a jestem w holandii i chcialbym to zrobic tanio a reszte ewentualnie w polsce. co radzicie?
-
wymienić sprężyny... to chyba logiczne...
-
a jak wstawie narazie gumy usztywniajace np. http://allegro.pl/gumy-usztywniajace...302075052.html czy to cos da?
-
No to idziesz po całości z tymi gumami:)
Albo koła zmień albo sprężyny