[145] Światła mijania i drogowe za nisko swieca!!
mam prosbe i bardzo prosze o pomoc. swiatelka mi bardzo nisko swieca pomimo tego ze na el. regulacji sa na 0. probowalem recznie je podniesc regulujac przy reflektorach tymi 2 pokretlami - bez skutecznie. obawiam sie ze te mechanizmy mogly sie popsuc, jesli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc w usunieciu tej nieznosnej usterki. z gory wielkie dzieki !! pozdrawiam:)
Re: Światła mijania i drogowe za nisko swieca!!
Cytat:
Napisał lukaszzarzynski
mam prosbe i bardzo prosze o pomoc. swiatelka mi bardzo nisko swieca pomimo tego ze na el. regulacji sa na 0. probowalem recznie je podniesc regulujac przy reflektorach tymi 2 pokretlami - bez skutecznie. obawiam sie ze te mechanizmy mogly sie popsuc, jesli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc w usunieciu tej nieznosnej usterki. z gory wielkie dzieki !! pozdrawiam:)
Powiadasz, że elektryczną regulację masz ustawioną na "0" - a jak przestawisz na "2" lub "3" widzisz jakąś różnicę, czy nic?
Re: Światła mijania i drogowe za nisko swieca!!
Cytat:
Napisał lukaszzarzynski
swiatelka mi bardzo nisko swieca pomimo tego ze na el. regulacji sa na 0.
Podjedź na stację obsługi i sprawdz ustawienie reflektorów na przyrządzie. Okaże się czy faktycznie świecą za nisko czy to tylko twoje wrażenie. Koszt nikły a będziesz mieć pewność.