-
1 załącznik(i)
kolor felg
Witam kolegów. Muszę pomalować jedną z felg mojej MiTo QV. Wg katalogu są to felgi 18" o kodzie 55E, czyli kolor tytanowo szary. Czy ktoś może wie jaki to kolor z palety RAL lub jakiś inny symbol? Mam dostęp do lakierni proszkowej i taka informacja ułatwiła by mi życie. Pozdrawiam
-
Witam. Miałem ten sam problem. Żona drapnęła troszeczkę rant jednej z takich felg. Szukałem na wszystkich forach, bezskutecznie. Może ktoś się odezwie na tym forum, jednak wątpię. Najszybciej - weź felgę do mieszalni lakierów samochodowych i tam ci dobiorą i podadzą symbol nowej mieszanki najbardziej zbliżonej do oryginału. Jeżeli będziesz malował tylko jedną felgę to tu też problem, oryginalna farba na feldze ma bardzo drobne ziarno i matowy lakier, oryginalny odcień tego grafitu też nie jest łatwo dobrać. Pomalowanie 2 felg na jednej stronie auta już tak nie będzie rzucało się w oczy. Będę śledził ten wątek, może ktoś się jednak odezwie z oryginalną farbą.
Powodzenia i pozdrawiam !
-
dzięki za wsparcie. Może jednak ktoś coś wiem czekam na jakiegoś lakiernika. Pozdrawiam
-
koledzy, nikt nic nie wie? Może chociaż poradzicie gdzie szukać?
-
Ja pomalowałem swoje na RAL 7011, zobacz w moim temacie jak wyszło, może to ten kolor. Zresztą, możesz podjechać i na żywo obejrzeć ;)