Witam słuchajcie proszę o poradę jakie amortyzatory kupić chodzi mi o to żęby te zawieszenie troszkę było twardziejsze od seri i w miare w przystępnej cenie do 145 1.6 ts
Printable View
Witam słuchajcie proszę o poradę jakie amortyzatory kupić chodzi mi o to żęby te zawieszenie troszkę było twardziejsze od seri i w miare w przystępnej cenie do 145 1.6 ts
Toż te KYB są całkiem zwyczajne ^^
W 145/6 były z tylu gazowe amorki w przeciwieństwie do Fiatowskich olejowych - możesz mieć miękko, jak takie masz, sprawdź nr części :P
Co do producentów:
FK albo TA technix to taniocha jak na sportowe, ponoć te drugie nie są zbyt trwałe (przekonam się, kupiłem na tył), a FK już całkiem niezłe.
Bilstein B6 to dobre amorki do zawieszenia od zera do -30 mm o bardzo dobrej opinii.
A żeby zawiecha była twarda w niskiej cenie najprostszy sposób jest taki: http://www.rallyshop.pl/index.php?p1...alfa-romeo-145
nie chodzi mi o obnizenie autka tylko o utwardzenie tyłu bo mam butle od gazu i czasami słusze jak na nierównosciach mi juz po prostu dobija . Myslałem na bilstainem B4 co wy o tym sadzicie?
jeśli ci dobija to lepiej kupić nowe spreżyny. Cechą amortyzatorów jest tłumienie, a za spręzynowanie odpowiadają spręzyny, Sprawdz tez w jakim stanie są gumy na sprzezynach i czy w ogole jest odbojnik.
nie mam własnie żadnych gum w sprężynach. Słuchajcie chce zmienić z tyłu amorki na coś sztywnego bo lubie czasami szybko latac po zakretach i stad moje pytanie do was
Nawet sportowe amortyzatory przy zwykłych spręzynach nic ci nie dadza.
To w jaki sposób zamontowaną masz spręzynę do wahacza??
Trzeba było tak od razu, że masz tam zbiornik gazu ^^
Ano, po pierwsze - nowe odboje.
Po drugie - dobre nowe sprężyny na tył. W sumie jak 145 i Ci siada to załóż springi dedykowane na tył do 146, tam jest ciut większy (przez co bardziej obciążony) tył i springi powinny być sztywniejsze.
Jak chcesz seryjne amorki na tył, to B4 będą na pewno ok, KYB Excel G w tym wypadku też dadzą radę (skoro obniżenie odpada).
Pytający nie pytał o sportowe.Excel G mają trochę mocniejsze tłumienie od stosowanych seryjnie.Po za tym przy nieco zużytych amortyzatorach po wymianie na wymienione(szczególnie tylnych)różnica jest kolosalna.
- - - Updated - - -
Polecam jak napisałem wyżej.
Kyb ma jeszcze w ofercie amorki GAS-A-JUST, twardsze od Excel G, które są zamiennikiem serii.