-
Brak mocy ponownie:(
Witam ponownie. Dzięki wam mam rozwiązany pierwszy problem z brakiem mocy. Teraz jest znowu to samo:( Może opisze wszystko po kolei co się dzieje i co wymieniałem.
Zaczęło się od braku mocy z racji tego że miałem taki przypadek wymieniłem czujnik doładowania turbiny lecz to nic nie pomogło, zostały wymienione wężyki ciśnieniowe od turbiny, wymieniłem przepływkę i nic to nie dało:( postanowiłem sprawdzić turbinę odkęciłem węże od turbiny ten wirnik co tam jest niema żadnego luzu, nie mam dalszych pomysłów co robić:( teraz objawy się pogorszyły:( obroty normalnie kręcą do ponad 5 tys. lecz wydobywa cię mocno czarny dym z tłumika na zmianę z szarym, samochód nie ma mocy, rozpędza się strasznie wolno a na 4 i piątym biegu prawie w ogóle, tak jakby w ogóle turbina się nie włączyła <wiem że działa cały czas> jakieś pomysły co mogło się stać?? Dodam chyba to co najważniejsze mój samochód to AR 156 1.9JTD 110 koników:) dodam jeszcze że zamontowany jest chip. W razie potrzeby mogę podłączyć pod komputer i wszystkie parametry podać tylko proszę o wyjaśnienie jak to zrobić:)
-
Rozwiń, co oznacza- zamontowany chip? Masz zrobiony program- jakiś wykres z hamowni, zamontowanego boxa, czy też jakieś inne ustrojstwo.
-
Kolego pierwsze co to powinieneś podłączyć auto pod kompa a nie wymieniać "na oko". Poza tym boxem który jest podejrzany, przychodzi mi na myśl lewe powietrze czyt. dziura w dolocie. Sprawdz rury od turbo do IC i dalej do przepustnicy.
-
Rury wszystkie są całe sprawdzane dokładnie. mam tylko dziury na tym plastiku co jest nad przepływomierzem nie wiem czy to ma jakiś wpływ bo te dziury są już ponad rok. ten chip to jest jakiś box. Niewiem co to jest dokładnie bo jak dwa lata temu kupiłem samochód to już to było.
- - - Updated - - -
mam jeszcze jedno pytanie jak w programie FiatEcuScan zroić test zaworu overboost?? niestety nie tłumaczy mi na polski testów i niewiem jak to zrobić.
- - - Updated - - -
dodam jeszcze że wąż od ic do przepustnicy podczas dodawania gazu nie robi się twardy a chyba powinien??
-
Jak masz dziurawy dolot to ciągnie lewe powietrze, a i pewnie przepływomierz to złom. Na poczatek to wymontuj box'a