-
problem z klima
witam mam problem z klima a mianowicie nie zalancza sie,wogole w tym kabelku przy sprezarce nie pojawia sie napiecie po wlaczeniu przycisku.a gdy podepne na krutko to slychac ze zalancza sprezarke.moze to byc wina tego ze jest malo gazu?bo jak nacisnolem zaworek to gaz niby jest.
-
przy takich upałach to powinno być bardzo duże ciśnienie a nie tylko syczeć,
-
spoko tylko ja sprawdzałem czy wogole syczy na wylaczonym silniku
- - - Updated - - -
a wogóle powinno sie tam pokazac napiecie przy tym kabelku przy sprezarce po właczeniu na panelu???
-
Może przekaźnik? W tej małej skrzyneczce przy aku. Czytałem tu na forum, że bywają z nim problemy, imasz filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Dl-6peOQHfU
-
spoko musze to sprawdzic,moze faktycznie ten przekaznik
-
Kolego albo masz resztkę czynnika albo sprawdź presostat lub faktycznie przekaźnik. U mnie pękało gniazdo plastikowe presostatu np...
-
dzis nie mialem czasu zeby sprawdzic,jutroto ogarne.w pierwszej kolejnosci sprawdze ten przekaznik,bo chyba powinno sie pojawic napiecie na sprezarce po wlaczeniu a tam nic
-
przekaznik sprawdzony i niestety to nie to
-
sprezarka sie nie uruchomi, jak masz walnięty presostat lub za mało gazu w układzie. taka ochrona przed zatarciem sprężarki, bo krążący w układzie czynnik niesie ze sobą olej, który smaruje część sprężarki. Jak gazu jest za mało to raz, że chłodzenia nie będzie a dwa, że zniszczysz sprężarkę. Jedź do zakładu niech Ci odessają co jest w układzie, potem sprawdzą szczelność AZOTEM nie żadną maszynką magiczną i jak będzie OK, to dopiero napełnić.
Dla samochodów z filtrem kabinowym na podszybiu wchodzi 650g R134A a w przypadku auta z filtrem w kabinie wchodzi 550G. Tyle ma być i tyle żądaj żeby nabili, niezależnie co im mówi maszynka. W Twoim przypadku w obu autach powinno być to 650G
-
dzieki wielkie w piatek sie przejade zeby sprawdzili,mozliwe ze jest za malo gazu