-
[156] 2,4 JTD Nie odpala
J.W. dolałem 10l i nic dzis w pracy odpowietrzyłem wtryski , wykręciłem filtr paliwa i wlałem do niego do pełna ON i nadal nic. Przy kręceniu po kilku sekundach wyskakuje kontrolka check. nie mam juz siły zwłaszcza ze auto kupiłem 2 tyg temu. Prosze o konkretna pomoc.
P.S. w jakim położeniu powinna byc przepustnica?
-
Skoro zapala się check to podpięcie pod komputer załatwi sprawę - stawiam na czujnik położenia kątowego wału korbowego
-
A ja Ci proponuje sprawdzić pompkę elektryczną od paliwa. Układ odpowietrza się samoczynnie. Jeśli miałeś pusty filtr to po włączeniu zapłonu pompka elektryczna powinna Ci go napełnić paliwem. Sprawdź też bezpiecznik i przekaźnik od pompki.
-
proba uruchomienia kazdego samochodu bez paliwa to zeby nikogo nie obrazac glupota, juz jazda na rezerwie zle wplywa na pompe paliwa i silnik, zaciagany jest caly syf ktory zbieral sie latami. Tak jak kolega wojtek8181 napisal, sprawdz pompe i bezpieczniki bo od tego calego syfu tez mogly wywalic
-
Dzis najprawdopodobniej ustaliłem usterkę , mianowicie w pompie wtrysków elektrozawór urwany miał ten trzpień co z niego wystaje. Jak załatwię drugi to napisze czy to na pewno to :)