-
woda w alfie
witam, ostatnio mnie trochę zalalo tzn tylko strone pasażera, odkrecilem podszybie i okazało się ze odpływy sa zapchane, oczyscilem z syfu, wysuszylem podloge i było dobrze. Zaznaczam ze robilem to z 10-12 dni temu. Wczoraj ulewa, wchodzę do auta i znowu to samo. Nie wiem co teraz bo odpływy sa drożne, sprawdzałem. Gdzie mam szukac wogole ? Bo wszystko suche tylko podloga od strony pasażera jest mokra.
-
Na progu też masz wodę? Jak tak to musisz zdjąć boczek drzwi.
-
sugerujesz ze drzwiami gdzies leci?? Szybą?
-
Jak masz na progu to leci przez drzwi :) Dokładnie przez odklejoną matę piankową (u mnie ktoś wcześniej grzebał i jej w ogóle nie przykleił). Drugą opcją jest wlewanie się wody przez wiatrak, ten który widziałeś w podszybiu - pod warunkiem, że nie masz nad nim dodatkowej rynienki. Inne opcje to m.in.: nieszczelność szyba-karoseria, spływanie wody po wiązce elektrycznej. Można zauważyć pewną prawidłowość - cieknie gdy ktoś wcześniej przy aucie grzebał i nie złożył zgodnie ze sztuką.
Tematów odnośnie zalania wnętrza jest już sporo, poszukaj :) Ludzie też foty poumieszczali na których wszystko widać.