[156] Problem z reflektoramii DEPO
Witam
Ze względu na porządnie zużyte oryginalne przednie lampy, postanowiłem wymienic. Kupiłem lampy DEPO - black.
Niestety pojechałem na diagnostykę i nie da sie tych lamp ustawic, diagnosta maksymalnie podkecił a i tak jeszcze troche brakuje aby swieciły na dobrej wysokości :(
kawałek lampy z tyłu opiera sie juz o czesc samochodu i prawdopodobnie to uniemozliwia jeszcze większe dokręcenie...
Macie jakies pomysły? miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam
Marcin
Re: Problem z reflektoramii DEPO
Cytat:
Napisał RogerIZ28
Witam
Ze względu na porządnie zużyte oryginalne przednie lampy, postanowiłem wymienic. Kupiłem lampy DEPO - black.
Niestety pojechałem na diagnostykę i nie da sie tych lamp ustawic, diagnosta maksymalnie podkecił a i tak jeszcze troche brakuje aby swieciły na dobrej wysokości :(
kawałek lampy z tyłu opiera sie juz o czesc samochodu i prawdopodobnie to uniemozliwia jeszcze większe dokręcenie...
Pozdrawiam
Marcin
To co zaproponuję to istne druciarstwo, ale możesz spróbować podłożyć pod dolne mocowania reflektora podkładkę i dopiero przykręcić, wówczas zmieni się kąt ustawienia reflektora i automatycznie będzie świecił wyżej.
Możesz też zainwestować w montaż soczewek, aczkolwiek to koszt 400zł (w dziale tuning jest opis).
Pozdrawiam.
- Rafał
Cytat:
Napisał alces1
Cytat:
Napisał RogerIZ28
Witam
Pozdrawiam
Marcin
To co zaproponuję to istne druciarstwo, ale możesz spróbować podłożyć pod dolne mocowania reflektora podkładkę i dopiero przykręcić, wówczas zmieni się kąt ustawienia reflektora i automatycznie będzie świecił wyżej.
Możesz też zainwestować w montaż soczewek, aczkolwiek to koszt 400zł (w dziale tuning jest opis).
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam
No właśnie probowałem z podkładkami i nadal reflektor swieci poniżej prawidłowej linii swietlnej, a szpara pod lampą jest teraz tak ogromna że muszę to zdjąc:)
Cytat:
Napisał RogerIZ28
Witam
No właśnie probowałem z podkładkami i nadal reflektor swieci poniżej prawidłowej linii swietlnej, a szpara pod lampą jest teraz tak ogromna że muszę to zdjąc:)
hm... myślę, że niestety pozostaje Ci reklamacja tych reflektorów... Jeśli się powiedzie, to najlepiej niech oddadzą Ci kasę i wówczas zaopatrz się w oryginalne używki. Bo skoro ktoś miał już podobny problem z DEPO, to wymiana na inne reflektory może skutkować tym samym.
P.S. jeśli podkładki nie pomagają, to faktycznie musi być coś nie teges. Chociaż jest jeszcze jedna opcja - niewłaściwie zamontowana żarówka, co w przypadku reflektorów 156 jest możliwe i się zdarza. Tak było u mnie kiedy zakupiłem swoją 156. Poprzedni właściciel źle zamontował jedną z żarówek i kiedy pojechałem ustawić światła diagnosta to "odkrył"
Pozdrawiam.
- Rafał