-
Lusterko w 147 ?
Witam,
Ktoś życzliwy "utrącił" mi lusterko na parkingu i poszukuje w sieci czegos do kupienia aczkolwiek zastanawiam się czy jest rożnica w lusterku w wersji 3-dzwiowej a 5-drzwiowej.
Jakby ktoś przy okazji miał namiar na lusterko prawe do 147-mi, kolor 694 met to byłbym wdzięczny za info..
-
-
Uważaj jedynie na wersje angielskie - na Allegro jest ich pełno. Kolor nie ma w sumie znaczenia, bo nakładkę można przełożyć. Wiem co mówię, bo niedawno urwałem swoje przy próbie złożenia :P
-
I jeszcze jedno pytanie... mam wersję 147 distinctive... nie wiem czy jest tam 5 pinów czy 7?
Pewnie to zależy w którym lusterku jest czujnik temperatury tak? Aczkolwiek wstyd się przyznać nie wiem gdzie on jest w moim modelu. :) W instrukcji się nie mogę doszukać
-
Czujnik powinien być od strony kierowcy (lewe lusterko)
-
Czyli szukać mam 5-cio pinowego lusterka? Zgadza się? Gdzie mogę przedzwonić aby upewnić się że rzeczywiście kupic lusterko 5pinów?
- - - Updated - - -
Dzwoniłem do serwisu Alfy i powiedzieli mi po numerze nadwozia że oba lusterka są 7-mio pinowe... Możliwe to jest?
Wychodziłoby na to że w obu byłyby czujniki temperatury? A co za tym idzie jakby w jednym nie było to czy będzie czytać temperaturę?
-
czujnik jest pod spodem lusterka kierowcy (taki dzyndzel wystający od spodu).Tylko z jednej strony.
-
Anglik jest inny? jeżeli mam gniazdo na 7 pinów a jest wsadzonych 5 to anglik powinien normalnie chodzić prawda?
-
w wersi europejskiej i ang. jest wtyczka 7 pinowa. Tyle że w angliku wykorzystane jest tylko 5 pinów - Brak czujnika temperatury, gdyż jest on z prawej strony. Poza tym nie wiem czy regulacja anglika jest na tyle duże, że pozwoli na prawidłowe ustawienie lusterka.
Szukaj lusterka co ma wtyczkę z 7-ma kabelkami. Lakierowany element możesz przełożyć więc kolor nie ma znaczenia.
Ja wczoraj zamontowałem nowe lusterko, ponieważ też mi ktoś urwał. Tylko że kupiłem nowe bo nie mogłem dogadać się z ludźmi co sprzedają jaki jest ich stan.
Kupiłem nowe w iparts.pl za 125zl. Lakierowany element nie pasuje idealnie i będę musiał dać do lakiernika ten dołączony z zestawu albo spróbuje coś podoginać
-
Lusterka od anglików nie pasują.Zupełnie inny kąt lusta,nie da sie ustawic nawet wycinajac ograniczniki.Sprawdzałem,dwa dni kombinowałem jak to przerobic,w końcu kupiłem wersje europejska.
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4