-
Zarowki
Witam jestem tutaj nowy.Mam pytanie-Czy wymienialiscie sami zarowki w soich 156??Pytam poniewaz nie wiem jak sie do tego zabrac.Mam sluzbowego Peugeota i ma podobny system tam jakos mi sie udalo wymienic zarowki tytaj nie moge.
Pozdrawiam wszystkich Alfaholikow:)
-
Które żarówki? Ja jak na razie wymieniłem H7 i w kierunkowskazie bez żadnych problemów
-
sami.
Najgorzej idzie pozycja, pozostale w miare latwo wymienic. Moze se wyjac aku, wtedy wygodniejszy dostep.
p-mgielne wymieniam wykrecajac rameczke, a potem cala lampe - ale znam masichostow wymieniajacych na kanale.
-
H7 świateł mijania miałem okazję wymieniać - odkręciłem dekielek, odpiąłem kostkę, odbezpieczyłem zawleczkę :mrgreen: i poszło.
Do halogenów też się już dobrałem - tak jak kolega pisał - poprzez kratkę (2 śruby) a następnie odkręciłem halogen (4 śruby) - kilka minut roboty.
A powiedzcie Alifiści, jak mam zabrać się za demontaż całych reflektorów przednich? Chciałbym wstawić mojej Belli soczewki ale po otworzeniu widać tylko 1 śrubę...
-
Dzieki za podpowiedzi ja chce wymienic drogowe na lepsze zarowki bo slabo mi swieca.Juz probowalem ale nic z tego w sumie nie wyciagalem nic ani akumulatora.Sproboje wyciagnac aku i moze pojdzie wtedy
-
eee! a aku to można sobie ot tak wypiąć w Belli?