-
2 problemy z AR 156 SW
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem macie kogoś w Poznaniu albo blisko Poznania kto sie na tym zna i jest tani?
A drugi problem to musze wymienić łożyska w swoje AR 156 SW na tyle i mam pytanie znacie wymiary, koszt i czy warto robic to samemu ?
Z góry dzięki ! Pozdrawiam
-
co Ci się konkretnie dzieje z zamkiem?
do do łożysk, większej filozofii nie ma, trzeba tylko uważać na czujnik ABS i da radę samemu wymienić.
-
Z centralnym mam problem taki: kluczyk nie reaguje na niego zupełnie, chyba sie scyzoryk spierniczył i tyle.. tylko ze jak chcesz otworzyć drzwi to cały centralny świruje.. Otwieram a zamki (wszystkie 4) sie zamykaja i otwieraja, zamykaja i towieraja i tak cały czas. Dopiero jak przy otwieraniu do konca przytrzymam kluczyk w prawo zamki sie otworza słychać charakterystyczne "tsss" i auto otwarte..
-
problemów może być kilka: uszkodzony odbiornik pilota, któryś siłownik centralnego nie przełącza styków i błędnie inforuje centralkę servizi, centralka servizi.
Skoro piloty już Ci nie dziłają, to odepnij odbiornik pilota, następnie możesz szkać problemu w poszczególnych drzwiach (może kostak w przelotce drzwi nie łączy)