-
Spryskiwacze
Witam;)
Mam problem z spryskiwaczami. Jak pociągam manetkę do przodu to zostają spryskane płynem jednocześnie przednia i tylna szyba, spryskiwanie tylnej szyby działa prawidłowo. Wymieniłem pompkę spryskiwaczy ale problem nie ustał... Są gdzieś jakieś zaworki zwrotne albo coś o czym nie wiem a objawiało by się własnie takim działaniem spryskiwaczy? ;)
-
Hmmm a nie masz gdzieś powiedzmy ,,zwarcia" w manetce ?
-
Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się że w takim przypadku spaliłby się bezpiecznik ze względu na wartość natężenia prądu. Raczej wykluczam problemy elektryczne bo rozbierałem starą pompkę i ona działa w taki sposób że kręci wirnikiem w prawo lub po zmianie biegunowości w lewo (sprawdzałem nową i to na pewno działa) przesuwając tłoczek w tej pompce co powinno zapobiegać takim sytuacją jak moja... Możliwe że nowa pompka jest wadliwa (coś z tym tłoczkiem) albo są jakieś zaworki których nie umiałem zauważyć :(
-
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
-
Problem w ogóle wystąpił tak nagle sam z siebie?
a to nie jest przypadkiem kwestia ustawienia jakiegoś? Jakieś przyciski/pokrętła na manetce nie są poprzestawiane?
-
Ja mam podobny problem, który nagle wystąpił sam z siebie. Pompka zamiennik. Pryskam na przód to jest sam przód, pryskam na tył to jest tył + troszkę leci na przód. Wcześniej tego nie było. Moim zdaniem te zamienniki są gówno warte i trzeba poszukać sprawnego oryginału.