-
Central zamek oszalał
Ostatnio w mojej alfie 147 Jtdm pojawił sie problem z central zamkiem. A mianowicie kiedy zamykam auto z pilota wszystkie drzwi się ryglują a po jakiś 10s zaczynają mrugać światła awaryjne i tak bez końca aż otworze auto. Problem jednak nie pojawia się kiedy zamknę auto normalnie kluczykiem wtedy zabezpieczy wszystkie drzwi i światła nie mrugają. Spotkał się ktoś z takim problemem bo już nie mam pomysłów na to :(
-
ja mialem jakies problemy z central, w sensie mi szalal bo tylko otwieral ale juz nie zamykal a pozniej w ogole nie lapal pilota. odepnij aku na jakies 10-15 min u mnie to pomoglo i od tamtej pory spokoj
-
Sprawdź czy po zamknięciu wszystkie drzwi sie na pewno zamykaja. Moze sygnalizuje niedomknięcie
-
Sposób z odłączeniem aku nie działa, drzwi też wszystkie zamyka. Tylko w całym tym zamieszaniu nie napisałem że sterownik do zamka jest nieoryginalny a konkretnie taki http://allegro.pl/sterowanie-sterown...408232270.html Dzisiaj pomyślałem czy może nie oszalał ten sterownik i nie wywołuje (próbuje) jakoś alarmu chociaż ja go nie posiadam... Nie mam juz sił ;/
-
Sam to podłączałeś? Jeżeli tak to czy podłączałeś kierunki do tej centralki? Pytam bo faktycznie wygląda to tak jakby Ci się alarm pobudzał
Wysłane z mojego HTC One S
-
Z kluczyka jak zamykasz nie ma sygnalizacji bo nawet w instrukcji producent podaje tą metodę jeśli auto bedzie stało dłużej zamknięte bo wtedy nie jest aktywowany alarm i jeśli ktoś "puknie" w auto to nie załaczy sie syrena alarmu.