-
huczenie z tyłu
mam dosyć spory problem z huczeniem, które wyraźnie jest z tyłu samochodu. początkowo myślałem, że to wina tylnych piast (łożysk) więc je wymieniłem. niestety nic to nie zmieniło i huczy dalej jak huczało. mam wrażenie, że jest to niezależne od prędkości może trochę głośniejsze w miarę przyspieszania ale nieznacznie. opony mam pirelli a felgi 17" oryginalne Tristar. nie wiem czy może potrzebne są jakieś dystanse. proszę o pomoc bo jest to dość uciążliwe.
-
Ja miałem kidyś tak ze oponu mi się ząbkowały, huczało jak nie wiem, akurat tez miałem opony Pirelli P0, jesteś wstanie je zmienic na chwile np na zimowki to bedziesz wiedzial czy to to.
Też mam 17 tristary opona 215x17x45, żadnych dystansów nie potrzebujesz
-
jedyne co mogę zrobić to przełożyć przód na tył i zobaczyć co się stanie. muszę chyba tak zrobić bo jest to uciążliwe przy dłuższych trasach.
-
Dłonią przejedz po wewnętrznej stronie opony - bieżniku, jak wyczujesz że ząbki bieżnika są różnej długości (na przemian, góra dół) to masz odpowiedz.
Wpisz w google zabkowanie opon, a nie będziesz musiał się bawić tył na przód.
-
przełożyłem opony i tym samym huczenie przeniosło się na przód. wina opon. niestety dopadł mnie znany temat ząbkowania opon.
-
proponuje nie kupuj już wiecej pirelli, te opny słyną z szybkiego zużywania się i czestego przebijania :p Patrz Formula 1.
-
Coś mi się zdaje, że opona sama z siebie się nie wyząbkowała. Jaki jest stan poszczególnych elementów zawieszenia?
-
opon nie kupowałem sam były już w zestawie z samochodem :) do wymiany są najprawdopodobniej amortyzatory z tyłu.