Części zamienne FAST vs. Flennor
Chciałem poruszyć temat 2 firm, które produkują części do naszych Belli. Mam na myśli FAST i Flennor. Wiadomo, że jest multum innych producentów. Wystarczy wejść na Allegro :) Nie poruszam kwestii firm takich jak TRW, FEBI, DELPHI ze względu na cenę. Pewnie są to produkty trochę lepsze jakościowo, ale po przeczytanych opiniach każdy ma różne doświadczenia z nimi - jedni lepsze, drudzy gorsze.
Nie poruszam też "wynalazków", na których mogłoby nie starczyć miejsca, żeby wymienić nazwy :)
FAST - dużo osób jednak decyduje się na zakup tej marki, powszechnie dużo się o niej słyszy. Osobiście mam kilka części w zawieszeniu i po przejechaniu jakiś 10tys km po dziurawych drogach wrocławskich nie mogę narzekać :)
Flennor - trochę szperałem i natknąłem się na tą firmę, mają własne fabryki, więc nie jest to marka stworzona przez dystrybutora na potrzeby rynku. Łatwo ich "wyguglować" - mają swój porządny serwis www. Części lecą na pierwszy montaż do Nissana, Hondy.
Co ważne, to bardzo podobne ceny wszystkich elementów - różnice są bardzo małe (kilka, kilkanaście zł w zależności od części) . Wiem, ponieważ szykuje mi się remont zawieszenia i zapoznałem się już z cenami.
Teraz pozostaje mi tylko kwestia wyboru producenta.
PROSZĘ NIE DODAWAĆ NIC NA TEMAT PRODUCENTÓW Z WYŻSZYCH PÓŁEK, GDZIE CENA JEST DUŻO WYŻSZA I ARGUMENTOWANIEM, ŻE PRZEJEDZIE SIĘ DUŻO WIĘCEJ KM. NA NASZE DROGI NAWET TRW MA CIĘŻKO :)