-
Droga na Świnoujście
Moze ktos jezdzi w te rejony w miare regularnie i powie na co uwazac/ co omijać itp - bede jechal z Sosnowca za tydzien do Świnoujścia, a nad naszym morzem praktycznie nie bywalem więc każda rada będzie cenna. Widzielm ze niektorzy śmigaja przez niemcownie itp, ale nie wiem czy jest to az taki sens? bede jechal w sobote z mega rana ;)
-
Myślę, że nie ma sensu już teraz pchać się na Niemcy. Z autopsji trasy nie znam, ale niedawno kolega z pracy leciał do Szczecina z Jaworzna, więc praktycznie z tego samego miejsca co Ty. Zaleciał z przerwą na obiad bodajże w 7 godzin.
-
1 załącznik(i)
Polecam drogę przez Lubin i Gorzów. Kilka razy tamtędy jeździłem i nie widzę lepszej opcji. Duża część trasy to drogi szybkiego ruchu i można ją bardzo sprawnie pokonać.
-
Dokładnie. Tak właśnie jechał mój znajomy. Na Legnicę, potem Lubin i Gorzów. On jechał Sprinterem 7 godzin ale osobówką można się w 6 wyrobić.
Pozdrooo
Tapatalk @ HTC Wildfire
-
Tak pojadę;) super dzięki za pomoc.
-
Później tylko kolejka na prom w Karsiborze i już jesteś w Swinemünde ;)
P.S. Pamiętaj żeby po zjechaniu z promu jechać przepisowo tym leśnym odcinkiem, bo poluje tam "strasz biznesowa" :D
-
Ja właśnie nadaje ze Świnoujścia. Z Krakowa 740 km (tak jak koledzy piszą, przez Legnicę, Lubin itd), w nocy wyszło z 2 przystankami 7 godzin do promu.
2 uwagi:
- pamiętaj żeby jechać na prom do Karsiboru - drogowskazy i navi wskazuje na Warszów, a tam tylko lokalsi mogą się przeprawiać.
- Gorzów i S3 przed, są rozkopane. Jak jedziesz w nocy, można się pchać przez remonty. Jak w dzień, to lepiej objechać - ~10-20 km przed Gorzowem jest drogowskaz na Krotoszyn nad Odrą (na wprost, na Gorzów jest skręt w prawo) - jedziesz kilka km właśnie na Krotoszyn, po czym uciekasz na S3 która objeżdża Gorzów. Daje więcej jakieś 10km, ale nie wjeżdżasz do Gorzowa tylko popylasz ekspresówką S3. Czasowo na pewno lepiej.