Witam
Po ilu km wymienialiście pierwsze klocki i tarcze ? Szczególnie chodzi mi o opinie ludzi z TB 120KM, czyli wersji "cywilnej"
Pozdrawiam
Rafał
Printable View
Witam
Po ilu km wymienialiście pierwsze klocki i tarcze ? Szczególnie chodzi mi o opinie ludzi z TB 120KM, czyli wersji "cywilnej"
Pozdrawiam
Rafał
Moje powoli się kończą, powinny wytrzymać jakieś 50 tys. km - 170KM i hamulce Brembo.
Też muszę powoli pomyśleć nad wymianą. 70 tyś. km.
78 tys i jeszcze nie słychać zużycia, może dojadą do 90 tys
Hm.... ciekawe.. mam brembo i 170km, zostało mi ich 1/3 i zapaliła się czujka od klocków. Serwis stwierdził, że na mój koszt trzeba tarcze przetoczyć bo rant dotyka czujnika i spokojnie mogę dalej jeździć, póki co wymieniłem klocki. Moim zdaniem tak nie powinno być, że czujnik się wzbudza tak wcześnie. W serwisie uznali, że nie zrobią mi tego przetoczenia na gwarancji bo to element cierniowy i już.. Sam nie wiem o co tym myśleć. Wszystkie inne klocki w innych autach kończyły mi się podobnie w okolicy 30kkm.
Ha, właśnie miałem o to samo zapytać, bo zaczynają mi brzęczęć klocki z przodu. Moje do drugiego przeglądu powinny dociągnąć.
Przod 84 tys. juz nie dalo rady jezdzic... niby tarcze jeszcze mozna bylo zostawic na gdzies okolo 10 tys....ale...o kobiety sie dba :)
Tyl 87 tys i jeszcze mozna bylo docisnac do 90...
Wydaje mi sie ze jest to calkiem dobry wynik.... nie wiem jak u konkurencji ale jak dla mnie to przyzwoity okres uzytkowania szczegolnie przy D-ynamicznej jezdzie :)
Pozdro
Klocki (zarówno przód jak i tył) wymieniałem przy ok 40 tys. km -przód normalnie zużyty, ale z tyłu zużył się jeden, ale i tak komplet do wymiany. Hamulce Brembo
Koledzy ile kosztuje wymiana komplet?
Ja ostatnio pytałem na Allegro:
Zestaw fabryczny na zamówienie w cenie:
tarcze 477zł x2=954zł
klocki 410zł
Tarcze w zamienniku Brembo w cenie 249x2=498zł
Klocki TRW w cenie 229zł lub Delphi w cenie 295zł