[147] Podswietlenie sterowania nawiewu
Witam!
Przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na nastepujacy problem: Spalily mi sie diody podswietlajace pokretla sterowania dmuchawy i ustawienia nawiewu. Pomozcie mi jak mam wymienic te diody, jak je wyciagnac? Wystarczy wyciagnac jakos te pokretla czy trzeba rozebrac panel srodkowy?
A drugi problem to denerwujaca sniezynka ktora wyskakuje na wyswietlaczu gdy jest niska temperatura. Swieci sie caly czas, powiedzcie mi jak ja wylaczyc? Czy to jest wogole mozliwe?
Z gory dzieki za pomoc :D
Re: Podswietlenie sterowania nawiewu
Cytat:
Napisał Beny
Witam!
Przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na nastepujacy problem: Spalily mi sie diody podswietlajace pokretla sterowania dmuchawy i ustawienia nawiewu. Pomozcie mi jak mam wymienic te diody, jak je wyciagnac? Wystarczy wyciagnac jakos te pokretla czy trzeba rozebrac panel srodkowy?
A drugi problem to denerwujaca sniezynka ktora wyskakuje na wyswietlaczu gdy jest niska temperatura. Swieci sie caly czas, powiedzcie mi jak ja wylaczyc? Czy to jest wogole mozliwe?
Z gory dzieki za pomoc :D
Witam.W tej kwesti masz szczeście bo przy pokrętłach nie ma zadnych diód tylko typowe żarówki za 40 Groszy do podświetlania deski rozdzielczej.
Jeśli chodzi o wymiane tych zarówek nie ma z tym problemu trzeba wyjąć radio jeśli nie masz kluczyków do wyjecia radia zastosuj dwa sztywne druty które beda pasoawć w otwory na ramce radia następnie trzeba z wyczuciem zdjąć ramkę z stojaka na kubek i"szufladkę" pod ramką bedą dwie śrubki które trzeba odkręcić i praktycznie po odpięciu przewoduw wyjmujesz cały układ sterujący gdzie na tylnej części na wysokości pokręteł są oprawki z żarówkami!!!!
co do śniżki to poczytaj instrukcję lub poczekaj na ocieplenie :D
podswietlenia regulacji temperatury
Witam mam problem z moja ALFA :)a dokładnie z podswetlenie na : klimatroniku 2 strefowym... z lewej strony na ustawieniu temperatury nie swieci pierwsza kazda cyfra:( do połowy np. jak mam tep ustawiona na 19 to urywa 1 na 20 urywa do połowy 2... zauwazyłem ze jak przekrecam zapłon to przez 2.3 sek swieci wszystko poprwanie a po chwili robia sie taki objaw jak napisałem.. Co to moze byc? denerwuje mnie ta głupotka pomocy:)