-
Kontrolka świateł
W mojej 159 wystąpił wczoraj nietypowy problem. Na komputerze wyskoczyła mi kontrolka odnośnie światła z przodu mianowicie komunikat brzmiał (i nadal brzmi):
" check right hand front light". Myślałem, że któreś światło mi padło, sprawdziłem i wszystkie lampki mam. Pytanie moje brzmi, co może wywoływać problem i wyskakiwanie kontroli? Myślałem o jakimś czujniku, że może się popsuł, ale niech wypowie się ktoś mądrzejszy :D BTW: to mój pierwszy post, więc witam wszystkich Alfaholików i Alfaholiczki :P
-
Spróbuj wymienić żarówki i sprawdź co się stanie. Czasem bywa tak że żarówki mimo że jeszcze świecą to komputer widzi je jakby były zepsute :cool:
-
a pozycyjne też działa? ;)
-
Przerabiałem to, wymiana załatwiła problem. Spróbuj i u siebie;) Pozdro
-
U mnie się przedwczoraj pojawiła informacja o przepalonym pozycyjnym prawym, wyszedłem zerknąć i rzeczywiście była lipa. Jednak przy następnym uruchomieniu samochodu komunikatu już nie było - a sama żarówka cudownie 'wyzdrowiała'.
-
To z dużym prawdopodobieństwem za chwilę padnie.
-
Pewnie tak, także na dniach jadę się zaopatrzyć w komplecik żarówek :) Niemniej już parę uruchomień ma za sobą i się trzyma.
-
Pozycyjne są podłączone bezpośrednio pod body komputer i to one powodują zapalenie się kontrolki.
Też to przerabiałem :)
-
tylko pozycyjne wywalaja kontrolke.
-
Nie wiem jak w 159 bo tu chyba pokazuje komunikat, która żaróweczka nie domaga. Ale w 156 tylko zapalała się kontrolka i często ludzie zapominali o żaróweczkach podświetlenia tablicy rejestracyjnej.