-
[145] Nie zapala!
Otóż przyjechałem rano do szkoły, oczywiście zanim ruszyłem to musiałem odpalić - odpaliła bez żadnych problemów jak zawsze to robiła, potem po lekcjach wsiadam krece kluczykiem i slysze ze "hehła", ale patrze mija 1 sekunda, 2ga, 3cia, i nic! Nie zaskakuje silnik!
Doszło do tego, że auto doholowałem do domu, ale teraz mam problem otóż paliwo według wskaźnika i moich obliczeń jeszcze jest, ale nie słychać tego charakterystycznego "łuuuu" po przekręceniu stacyjki, pompa padła? Ale czemu skoro pare godzin wcześniej działała? O co chodzi?
Rozrusznik kręci tak samo jak przedtem nie ma żadnych innych dźwięków - po prostu nie zapala.
Autko takie jak w profilu.
-
moze jednak benzynki braklo?? ALe by bylo slychac pompe w sumie ;/
-
No kurcze ale co wskaźnik by sie popsuł ? Nie sądze, niestety ;/
Ma ktoś jakieś pomysły? W sumie kręci jak głupia ale nie zaskakuje - więc albo brak benzyny albo... iskry? Nie mam narazie jak sprawdzić czy iskra jest (brak pomocnika ;]) - czekam na brata on zobaczy co i jak ale to dopiero wieczorem :(
Mały update:
Nalałem paliwa - a więc nie jest to brak paliwa. Nadal nie ma tego wycia które brzmi niczym domykanie szyb, chyba pompka sie zepsuła ;/
-
-
Ale rozrusznik kręci przecież, coraz słabiej bo męczyłem ją chwile ale kręci. Chociaż gdzieś czytałem, że za słaby może też tak powodować ale nie jestem pewien, prawda to?
-
A czy śmierdzi benzyną? Jeżeli śmierdzi to znaczy, że nie ma iskry. Jeżeli nie śmierdzi to znaczy ze paliwa nie podaje. :)
-
Nie śmierdzi - sprawdziłem pompe na krótko - uwalona, jeszcze później spróbuje mi brachol ją reanimować ale to raczej się nie uda, trza zamówić jakąś inna - pewno używke bo nowa to jakaś chińska będzie i szybko sie skonczy - ta zrobiła 190 tys. także nie jest źle chyba ;)
edit: okazało się, że ... się zapchała hehe - jutro zakładam ją znów - musze tylko bak przeczyścić bo syf tam straszny :/
edit2: Czysciutki bak! W nocy wygladalo to całkowicie inaczej
teraz jest git jednak :D
-
Znowu podwójny post ale cóż począć ;]
Gdzie jest bezpiecznik czy też przekaźnik w 1.4 boxer od pompki paliwa?
Bo nie dostaje prądu :/
-
Z tego co pamietam komora silnika i ale który to nie wiem pamietam ze 10 A ma
-
Aha, to chyba dobry patrzyłem, jak ktoś wie dokładnie który to śmiało pisać już dzisiaj nie zajrze, jutro będe kombinował także miło by było mieć pewność :)
Dzięki za odpowiedź.