Hej
Mam wywalona tylnia tuleje w wahaczu. Zastanawiam sie jakies firmy tuleje polecacie?? czy pchac sie w jakis drogie czy nie ma to zbytniego sensu?? bo chyba wahacze dolne leca zdecydowanie rzadziej niz gorne.
Pozdrawiam
Printable View
Hej
Mam wywalona tylnia tuleje w wahaczu. Zastanawiam sie jakies firmy tuleje polecacie?? czy pchac sie w jakis drogie czy nie ma to zbytniego sensu?? bo chyba wahacze dolne leca zdecydowanie rzadziej niz gorne.
Pozdrawiam
I masz zamiar wymienić tylko jedna tuleje? Ile będzie kosztować wymiana?
mam nadzieje, że nic :) akurat w 147 sam przy zawieszeniu sam nie robilem, ale jestem pewny ze sobie poradze. Jakies tam umiejętnosci mam + sporo narzedzi i kanal ;)
Po pierwsze sam tuleii nie nabijesz musi byc solidna prasa
Po drugie musisz wiedziec jakiej firmy jes wachacz Trw ma średicę tylnei tuleii 19 mm z groszami a zamienniki 20mm z grosami. Reasumując do wachacza TRW podchodzi tylko tuleja TRw a do zamiennika tylko dowolny zamiennik. ja dałem delphi bo takie były ale na razie nic nie powiem bo przejechałem 10 tyś
Pozostałe tuleje masz całe? a końcówka wahacza? Oby nie było tak ,że za niedługi czas będziesz musiał wymienić następne. Komplet tulei kosztuje ok 100zł, a wahacz Vema nowy ok 180zł, a wtedy masz długi czas spokój.
bylem na szarpakach to wyszla tylko tylnia tuleja.
MADMAN - na allegro widzialem rozne tuleje o roznych sredniach wiec cos bym dopasowal. Co do prasy to kiedys wymienialem tuleje w pugu 306 i tez wydawalo sie ze prasa bedzie potrzebna ale wystarczylo dobrze oczyscic, troche oleju i półkilogramowy pomocnik i dalo rade :cool:
604 774 422 Grzesiek. Tu masz numer do goście z firmy ITALTECHNIK na Allegro gość kumaty, coś dobierze . A do tego są z Lublina
Dzieki. Bede musial zadzwonic do nich bo bralem od nich wahacz gorny w zeszlym roku i dzisiaj szukalem na allegro u nich ale nie maja zadnych aukcji i nie wiem czy zakonczyli dzialalnosc czy maja jakis urlop.