Witam,jak fachowo nazywa się ta rura na zdjęciu? Coś mi ją pogryzło,i chciałem zapytać czy podejdzie taka od 1.9 jtd ?
Moje autko ar 156 2.4 jtd 136km
Printable View
Witam,jak fachowo nazywa się ta rura na zdjęciu? Coś mi ją pogryzło,i chciałem zapytać czy podejdzie taka od 1.9 jtd ?
Moje autko ar 156 2.4 jtd 136km
To jest dolot inaczej rura powietrza doładowanego, z tego co widzę odcinek od intelcolera do przepustnicy. Raczej nie pasuje ale najlepiej przymierzyć.
nazwa jak najbardziej ale wygląda na rure od turbo do ic i z jak tak wygląda z 1.9 to do 2.4 podejdzie
Dzięki za pomoc, już wiem dokładnie czego szukać,ale z tego co widzę po zdjęciach w necie, ta od 1.9 raczej nie podejdzie(inny kształt)..
Z kolei ja mam luźna rurę od filtra powietrza (z prawej strony patrzac stojąc przodem do maski) wydaję mi się ze idzie ona od ic (mam racje?) Kolano siedzi na filtrze jednak wygląda to tak jakby miało zbyt dużą srednice albo nie bylo opaski i zwyczajnie lata
Czy moze o mieć cos wspólnego ze spadkiem mocy?
Nie idzie do intercoolera tylko do turbiny, a ze spadkiem mocy ma oczywiście duuuuzo wspólnego, bo jeśli turbina zaciąga niefiltrowane powietrze to przepływomierz pewnie jest do wyrzucenia, a i sama turbawka tez swoje dostała