jak w temacie, podajcie ew. koszty no i czy ktoś musiał w tym momencie wymienić jakieś zawory. Chodzi mi oczywiście o JTD.
Printable View
jak w temacie, podajcie ew. koszty no i czy ktoś musiał w tym momencie wymienić jakieś zawory. Chodzi mi oczywiście o JTD.
W JTD jeszcze 10v poleciały ci uszczelniacze zaworów? - jaki masz przebieg bo to mało prawdopodobne - ja nie słyszałem o takim przypadku...
mam 20v,
Chodzi o uprawdopodobnienie diagnozy - wszystko ok na komputerach, silnik w parametrach, turbo na 100%ok, dolot też, wtryski ok - 1 ma korekte - ale zbadany na EPS200 i korekta jest tylko do rozruchu,a lubi dyma strzelić i to porządnie, nie wiem co jest - szukam mądrego. Przy rozruchu dymek na niebiesko mały - więc może uszczelniacz jakiś. Oczywiście przepływka, zawór ov i egr też ok.
Prędzej trochę puszcza turbina lub zleci odmą niż to wina uszczelniaczy - jak duże masz zużycie oleju?
turbina na pewno nie, a co to jest ta odma
?
Odma to gumowa rurka odpowietrzająca skrzynię korbowa - po drodze do węza biegnącego do intercoolera jest jeszcze odstojnik par oleju załozony na tej odmie. Jak rzadko jest zmieniany filtr powietrza to potrafi tamtędy nawet olej zassać
no to nie - bo filtr był ok, no i jest zmieniony
Ale i tak odmą zawsze idzie trochę oleju...., a na pewno więcej (w JTD) niż uszczelniaczami
Turbina, miałem tak samo, było pieknie i nagle zaczeła wywalac olej do intercoolera.