-
147 brc dławi sie
witam posiadam 147 1.6Ts założony gaz brc półtora roku temu...nic nierobiłem przy nim.problem zwiazany z niskimi obrotami mianowicie szarpie silnikiem i go dusi na luzie jak i na biegu, od jałowych obrotów do 2000.co moze byc przyczyną tak przypuszczalnie....walnięty któryś wtrysk....filtry ?pomózcie przed wizytą u gazownika....dodam ze na benzynie idzie idealnie ale ona jest troszke droga hehe
-
Gaz masz półtora roku więc jest na gwarancji? Ile km już na LPG zrobione?
Na początek filtr, tanio, nie zaszkodzi a może pomóc.
Przy wyższych obrotach chodzi dobrze, nie duzi się, nie szarpie?
-
witam sory za spoznioną odp...ale praca:) wczoraj wymienione filtry...dalej to samo. przy wyzszych obrotach łazi okej ale dzis suprajs na gazie słabo przyspiesza nawet na wyzszych obrotah....na benzynie bez porównania 100 procent lepiej ,dalej szarpie przy niskich i w dodatku ten smrót(d):) jakby gaz ze spalenizna niewiem jak by to okreslic.byłem u gaziarza i powiedział ze on stawia na elektryke ale odrazu mi tego niesprawdzi.... ZNACIE DOBREGO GAZIARZA Z OKOLIC GLIWIC???najlepiej numer tel. gaz mam na gwarancji ale niewymieniałem filtrów na czas i gwarancja przepadła tak mi bynajmniej powiedział gazownik z tarnowskich gór...:9
-
A instalka szczelna?
Ja mogę polecić Davanti 691441995 BYTOM UL GOMBROWICZA 95
Zakładałem u nich z 1,5roku temu i śmiga bez problemu przez ten czas.
-
witam tez tam zakładałem....przejade sie do nich w tym tygodniu:)
-
elo byłem w tym bytomiu sprawdzili wtryski i okej .koles popsikał cewki i babkle woda i iskrzyło sie ze łał.....kazał wymienic kable zapłonowe....pytanko czy to bd padniety 1 kabel czy wszystkie ....poledzcie mi jakies kable do 1.6 ts ale tanie ...bo mam jeszcze troszke rzeczy do roboty.....
-
Ja kupuje większość części u darek2116 bo Alfaholicy mają u Niego zniżki i jest mechanikiem, więc też grzebie przy samochodach.
-
Komplet kabli u mnie magneti marelli i to 8szt 125zł:D
Ale jakoś nie byłbym taki pewien za te twoje kable bo po psiknięciu wodą to każde będa iskrzyć-możemy zrobić test na nowych:P
Ważniejsze w przypadku TS16V są połączenia z cewkami i wypalone styki poza tym diagnostyka OBd i rozrząd niestety ale ustawienie
-
Właśnie... Darek nie śpi nigdy, zawsze czujny na forum ;)