-
1 załącznik(i)
Polski język menu
Kolega podrzucił pomysł zrobienia polskiego języka do AR 159. Kupiłem więc licznik, zrobiłem mały research w necie, pomęczyłem się trochę i o to pierwsze efekty:
Załącznik 107464
Uruchomione na biurku więc nie zbyt mogę sprawdzić jak się przetłumaczyło menu. Myślę, że przetłumaczyłem może z 10-20% występujących wyrażeń. Nie wiem czy jest sens robienie wszystkich.
Jak będę miał 159 jutro to zamontujemy i dam znać o postępach :)
-
Fajna sprawa :) Szacun ! A w jaki sposób taką opcję będzie można sobie "zgrać" do swojego auta ? Jakiś kabel specjalny ?
-
No no, cos nowego:) mam nadzieje ze pomysl sie rozwinie:)
Send by Tapatalk S4
-
Super sprawa. Czekam na wyniki z niecierpliwością;)
-
Jak napotkacie jakieś problemy z przetłumaczeniem z j. angielskiego na j. polski to dajcie znać. Postaram się pomóc :)
Pozdrawiam,
s3bb3.
-
-
Niestety możliwości wgrania dla "każdego" to nie będzie. Kabel specjalny, niedostępny do kupienia. Trochę lutowania i troszkę "rzeźbienia" na PCB. Myślałem, żeby wprowadzić to jako usługę ale nie wiem jak to będzie opłacalne (dla obu stron). Jak wyjdzie to mam nadzieje że w różnych licznikach wsad pamięci znacząco różnić się nie będzie. Angielski na poziomie obsługi samochodu trudny nie jest, problemem jest sposób (porządek) w jakim jest to zapisane, polska gramatyka (deklinacja i koniugacja). Pożyjemy zobaczymy, czekam aż kolega się zbierze i użyczy samochód bo tak to będę stał w miejscu :P
-
trochę polskości w alfie by się przydało jestem jak najbardziej za fajnym pomysłem :)
-
Z obserwacji wynika, że polift ma inny rozkład menu. Więc będzie trzeba tłumaczyć pewnie prawie to samo dwa razy.
Z mobilizacją kolegi kiepsko więc jak komuś się chce z Wawki wykręcać swój licznik to zapraszam. Jak projekt wypali to myślę że jakiś bonus za to będzie :)
-
Świetna sprawa!
Powodzenia w dalszym "ogarnianiu tematu" :)