Pożegnanie lata grill w Radawie 20.09.2014 zbiórka na BP Wierzbna o ??? i przejazd do Radawy
jest ktoś chętny ? :)
Printable View
Pożegnanie lata grill w Radawie 20.09.2014 zbiórka na BP Wierzbna o ??? i przejazd do Radawy
jest ktoś chętny ? :)
Ja będę na pewno. Godzina zbiórki np 16.30-17.00 .
sprawdzę pogodę :D
1. R0bs0n
2. Betonowy
Dodano po 5 minutes:
20 stopni bez deszczu, zachmurzenie umiarkowane, ciśnienie 1014 hPa, wiatr 6 km/h
Ja również jestem chętny jak wypali to zapewne wezmę domek na noc bo pojadę z żoną i dzieciaczkiem :) Pytanko mam ten grill będzie jakoś zorganizowany bardziej? Czy każdy ma do auta grilla zabrać xd?. Mianowicie pytanie takie czy np: mięcho na grilla jakaś składka czy każdy przywozi swoje? Jak to organizacyjnie planujecie. Troszkę bardziej szczegółowo jak to widzicie poprosiłbym napisać. Weźcie również pogodę pod uwagę że wieczorem robi się szybciej chłodniej i ciemno z planowaniem godziny startu tego grilla :)
Swoją drogą jakby się zapisało więcej osób może by wspólnie wynająć jakiś większy domek wspólnie razem po drinkować :).
ostatnio mieliśmy ognisko, mięcho kazdy swoje ile zje chyba najlepiej :)
Chodzi mi czy to było jakoś zorganizowane czy każdy szukał drzewa w lesie na rozpalenie ogniska :)
Właściciel ośrodka przywiózł nam drzewo na ognisko więc problemu nie było.
tak jak mówi Robson, była przygotowana specjalna wiat pod którą bezproblemowo można usiąść, obok jest miejsce na ognisko z ławkami, także uważam że lepsze będzie ognisko niż grill. Odnośnie prowiantu, myślę że każdy sobie niech zabierze, tyle ile uważa i co uważa. Jeden lubi taką kiełbasę, drugi takę... Co do ewentualnej zbiórki, może godz. 15:45-16:00 spotkanie na BP Wierzbna następnie przejazd do Radawy.
O 15-ej kończę pracę więc na 16 może się wyrobię.
ja tez bede ;d;d;d
No to oficjalnie jak nic się nie spier... to oczywiście jadę :)
20 z grafiku wypada wolny; ) Więc też dołącze na chwile obecną ; )
Ja również się pisze, z kolegą Gucio, bo nie wiem czy forum zagląda, zalatany chłopak :D a tak piszę bo widzę że jakaś lista idzie, żeby orientacyjnie wiedzieć ile osób ;)
Skoro za drzewem nie trzeba latać :) to jest gitek. A tak na poważnie ten ośrodek o którym mówicie posiada jakieś domki pokoje do wynajęcia? jeśli tak to poproszę jakiś kontakt lub nazwę ośrodka. Wolę unikać sytuacji że gdzieś wynajmę osobie domek a cała ekipa będzie na drugim końcu Radawy bo mija się to z celem. Jeżeli ośrodek nie ma domków pod wynajem to też poproszę kontakt do gościa zadzwonię tam może gdzieś w pobliżu kogoś mi poleci.
GOWIR Radawa :)
http://www.wiazownica.com/?c=mdTresc-cmPokaz-152
ten cenik za wstępy obowiązuje na wakacjach
Dopytaj się jak wygląda sprawa łazienek w tych domkach (położonych ta terenie ośrodka), bo coś mi podpowiada, że ich tam nie ma...
Tak na szybko, rzuć okiem tutaj:
https://www.facebook.com/RadawaDomki
http://www.asradawa.pl/domek-as
http://www.arkadia-radawa.pl/
i pytaj o domki położone jak najbliżej zalewu.
Pozdr.
Łukasz, może masz ochotę ponownie załatwić sprawę z Wójtem odnośnie pomocy w organizacji drewna na ognisko. Ostatnim razem bardzo dobrze to wyglądało, więc..... ;)
Witam na spokojnie wytłumaczcie mi jedną sprawę. W Radawie ostatni raz byłem jak miałem 10 lat więc nawet nie pamiętam jak to wyglądało. Z tego co wiem i pamiętam Radawa jest dużym obszarem. Wybieram się tam pierwszy raz bo nigdy nie byłem tam wcześniej z wami. Betonowy piszesz że impreza będzie się odbywać w GOWIR Radawa. Mam rozumieć że jest to jakiś teren prywatny ogrodzony który ma swoje domki z całym zapleczem jest tam jakiś wstęp itp ( domki bez natrysku jak rozumiem). Rzucacie linki o znalezienie domków. Natomiast nie chciałbym sytuacji w której wynajmę domek a cała wspólna impreza będzie się mieści gdzieś na drugim końcu. Tym bardziej jak wspomniałem jadę z małym dzieckiem do którego co jakiś czas do domku trzeba będzie zaglądnąć. Dlatego chciałbym aby ktoś mi to opisał jak to wygląda. Może zadaję prymitywne pytania ale mówi się trudno :)
Dobra wkońcu się dodzwoniłem i już wszystko wiem. Mniej więcej do GOWIR Radawa jest 12 minut drogi pieszo z najbliższego domku gdzie dzwoniłem. A co byście powiedzieli na pomysł że wynajmę domek i w okolicach tego domku zrobić ognisko. Bo podobno te domki i agroturystyka ma możliwość zrobienia ogniska itp. ? nie uśmiecha mi się co 30 minut zapier.... xd do domku do dziecka sprawdzić co u niego :(
Kolega Betonowy też ma dobre dojścia, na pewno da rade ogarnąć wszystko jeszcze lepiej :) Ale jakby co to służę pomocą ;)
Tak, GOWIR czyli tzw. "Zalew" to teren Gminy Wiązownica, ogrodzony na którego wstęp w czasie wakacji jest płatny. Możesz wynająć domki, które są położone na terenie tego ośrodka, blisko miejsca, gdzie będziecie robić ognisko, grill itp. Jednak jak pisałem wyżej lepiej dopytaj o ich standard (łazienka itp), tym bardziej, że jedziesz z dzieckiem. Wrzuciłem Ci linki z ofertami wynajęcia domków położonych poza ośrodkiem, których standard może być gram wyższy oraz pewnie cena. Jednak będziesz już musiał wyjść z ośrodka i podejść nieco dalej. Tak to wygląda.
Tutaj masz namiar na kierownika GOWIR'u, powinieneś się coś dowiedzieć. Drewno pewnie też u niego załatwicie :)
No to gitara :)
Betonowy, także podziałaj z Wójtem.
nie ma sprawy mogę podjechać do wójta i wszystko szczegółowo z nim ogarnąć :) jedziesz ze mną ??
pojechałbym lecz ja pracuje codziennie do 15, a nie dam rady się wyrwać.
jest dwie możliwości. Albo kolega MarekR bieorze domek dla siebie dla żony i dziecka i tam w okolicach wspólnie robimy ognisko w tym ośrodku z linka: http://www.asradawa.pl/domek-as
Albo u tej samej agroturystyki z linka powyżej wynajmujemy domek który jest ogrodzony zaraz nad zalewem na 10 osob z pelnym full wypasem za 280 zl. I zostajemy w większej ekipie na noc. Wszystko zależne jest od tego ile osób zapewne pojdzie czy zostaje na no itp. MarekR polowe tego domku za 280 zl moze oplacic bo i tak zostaje na noc bo inny domek dla jego 3 osobowej rodzinki w tym ośrodku 150 zl za dobę następnie pozsotaje reszta forsy.
1. R0bs0n
2. Betonowy
3. MarekR
4. rosek11
5. EDEK ;)
6. Reggie4ever
7. Dominik1992
8. Jendker
Hmm to jeśli chodzi o nocleg. pasuję zrobić konkretną liste ile osób by jechało i ile osób chciałoby zostać do niedzieli. Bo ja np będę śmigał z jedną osobą dodatkowo więc już jedna osoba do ewentualnego noclegu więcej. Widzę Betonowy sporządza listy, dobry jesteś w tym :D Niech każdy pisze w ile osób będzie jechał, i kto by brał ewentualny nocleg. Ja jak pisalem jadę z jedną osobą. Ciekawie sięzapowiada ;)
to lecimy...
1. rosek11 -bez noclegu
2. Betonowy- bez noclegu
Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Edek bez noclegu
1. rosek11 -bez noclegu
2. Betonowy- bez noclegu
3. Edek bez noclegu
4. Reggie4ever - 2 osoby bez noclegu
1. rosek11 -bez noclegu
2. Betonowy- bez noclegu
3. Edek bez noclegu
5. Jendker - 2 os bez noclegu
6.R0bs0n - tam i z powrotem , czyli bez noclegu ;)
Miałem niesamowitą ochotę ma ten zlot, i wczoraj prawdopodobnie panewki daly głos..
to o której na bp zbiórka ?
15:45-16:00 BP Wierzbna.
Zasadniczo pasuje jeszcze ustalić miejsce ogniska - czy teren zalewu jak ostatnio, czy teren przy domku?
Jeśli chodzi o miejsce ogniska. Rozmawiałem z betonowym. Koncepcja była żeby zrobić przy domku który wynajmę. Miałem nadzieję że ktoś również będzie chętny na nocleg. Skoro nie ma chętnych to ja również jadę bez noclegu oraz miejsce ogniska jest mi już właściwie obojętne. Przeprasza z góry za robienie niepotrzebnie zamieszania.
1. rosek11 -bez noclegu
2. Betonowy- bez noclegu
3. Edek bez noclegu
6. R0bs0n - 1 os bez noclegu
7. MarekR - 2 os bez noclegu
w takim razie zostaje ognisko/grill pod wiatą na zalewie.
Betonowy, bardzo Ci prosimy - odpychaj Alfę do UG w Wiązownicy;)
Rozmawiałem z MarkiemR, Panowie nie wpadłem na to wcześniej, ale 20.09.2014 jest piknik lotniczy w Krośnie. Pokazy zaczynają się od 13 i kończą o 18:30 później jakieś koncerty itd.
Tutaj program:
http://www.krosnocity.pl/index.php/k...w-krosnie.html
Każdy pewnie znajdzie coś dla siebie, taka luźna propozycja ;)
Ja w końcu też się pojawie. Na pewno będę ja, tylko nie wiem czy nie z rodzinką
1. rosek11 -bez noclegu
2. Betonowy- bez noclegu
3. Edek bez noclegu
6. R0bs0n - 1 os bez noclegu
7. MarekR - 2 os bez noclegu
8. TomekN- 1-4 os bez noclegu
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/podk...#ixzz3DXmTsH00